Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNENADIT ĆETE SE

Građani 65 zemalja odlučili: Ova je država najveća prijetnja miru!

sad
Marcus Golejewski/DPA/PIXSELL
02.01.2014.
u 21:32

Za SAD se opredijelilo čak 24 posto od 66.000 ispitanih građana dok je drugoplasirani Pakistan prikupio osam posto glasova.

Od svih država svijeta globalnom miru najviše prijete Sjedinjene Američke Države! Zanimljiv je to rezultat ispitivanja kojeg je na kraju 2013. godine provela istraživačka tvrtka Gallup u 65 zemalja svijeta, javlja International Business Times.

Za SAD se opredijelilo čak 24 posto od 66.000 ispitanih građana dok je drugoplasirani Pakistan prikupio osam posto glasova. Treća je Kina koju opasnom smatra šest posto ispitanih, a četvrto mjesto sa pet posto glasova podijelili su Afganistan, Iran, Izrael i Sjeverna Koreja.

Antiamerički stav najizraženiji je u Rusiji (54%), Kini (49%) i BiH (49%), a zanimljivo je da je zabilježen i u nekim članicama NATO-a poput Grčke i Turske. Paradoksalno ovom rezultatu, SAD se globalno još uvijek smatra najpoželjnijom zemljom za život.

>>Bugari su narod koji je najviše patio 2012. Pogodite gdje su Hrvati

Komentara 9

ST
stomugromova
22:39 02.01.2014.

Ma dajte ljudi,oni se samo bore protiv terora.

DU
Deleted user
09:49 03.01.2014.

redoslijed je trebao biti....izrael, britanija, usa .........jer za sva sranja koja su se dogodila u zadnjih 500 god na zemlji krive su navedene drzavice

JA
JASTREBAC
22:36 02.01.2014.

Ne znam čemu bilo kakvo iznenadjenje ovim istraživanjem?!Pa to je jasno svakoj prosečno obrazovanoj osobi?!To ne vide jedino američki "krpiguzi" i njihove sluge odnosno "izvršni partneri", koji zuje oko američke debele zadnjice.Intervencionističko-zavojevačke ratove danas javno,uz pompu,sprovodi samo jedna država odnosno SAD?!Da li je potrebno nabrajati sve njihove "demokratske" ratove u kojima je izginulo ko zna koliko miliona ljudi?!Tragika je da su uz svoju zločinačku politiku uspeli da "vežu" EU, koja im pruža neophodnu logističku podršku pa čak i aktivno ućestvuje u njihovim zločinima.Toga su svesni svi narodi osim sirotinje koja se nada nekoj mrvici sa stola ovog prekookeanskog "Kiklopa".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije