Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljutita reakcija

Grad glasao za Le Pen, gradonačelnik ih izvrijeđao: Ne želim posvetiti svoj život tim sero....

izbori u Francuskoj
Foto: DPA/PIXSELL
1/4
24.04.2017.
u 14:26

"Pretjerao sam upotrijebivši tu pogrdnu riječ, no i dalje stojim iza svoje poruke", kazao je u ponedjeljak za AFP socijalist Daniel Delomaz

"Ne želim posvetiti svoj život tim sero....", poručio je socijalist Daniel Delomaz, gradonačelnik Annezina na sjeveru Francuske, gnjevan jer su njegovi sumještani u prvome krugu predsjedničkih izbora u nedjelju većinu glasova dali ekstremnim desničarima.

Sedamdesetgodišnji gradonačelnik Annezina, naselja s oko 6000 stanovnika, u nedjelju navečer je, nakon razgovora s članovima svoje Socijalističke stranke gnjevno kazao da razmišlja o podnošenju ostavke, no, po svemu sudeći vrlo se brzo predomislio. 

"Ma to je katastrofalno! Moguće je da podnesem ostavku jer ne želim posvetiti život tim sero....", rekao je u nedjelju navečer Delomez. 

Njegovu ljutitu reakciju prenijeli su mjesni mediji, a komentirali su je i na društvenim mrežama, pa se Delomez morao ispričati. 

"Pretjerao sam upotrijebivši tu pogrdnu riječ, no i dalje stojim iza svoje poruke", kazao je u ponedjeljak za AFP.

"Ponijela me atmosfera u nedjelju navečer", objasnio je Delomez", dodavši da nije mislio ni na koga posebno.

"Jako me uzrujalo to što je toliko ljudi glasalo za Nacionalnu frontu", objasnio je, kazavši da je on svoj glas dao Jean-Lucu Melenchonu, a da će u drugome krugu glasati za Emmanuela Macrona. 

>>Macron i Le Pen ulaze u drugi krug, u centru Pariza sukob prosvjednika i policije

>>Macronova supruga starija je od njega 25 godina: Upoznali su se dok je on imao 15, a sa 17 joj je rekao da će mu biti žena​

Komentara 22

PL
@ploto@
14:52 24.04.2017.

To je taj jezik mržnje i nulta tolerancija neoliberalnih fašista koji drugima dociraju o govoru mržnje.

ZL
zlako
14:56 24.04.2017.

Socijalfašisti mrze Francuze koji razmišljaju svojom glavom.

BI
bijelocrveni
14:55 24.04.2017.

Treći svjetski rat će biti svjetonazorski svjetski rat između naprednih neoliberalnih fašista i konzervativaca koji pokušavaju zadržati bar dio starih vrijednosti na kojima je sazdana civilizacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije