Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon odluka u Varšavi

"NATO se priprema za rat sa Rusijom"

nato
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
09.07.2016.
u 17:16

Gorbačov je izjavio da je "NATO započeo pripreme za eskalaciju Hladnog rata u mnogo vreliji rat", prenosi agencija Interfaks.

Posljednji vođa Sovjetskog Saveza (SSSR) Mihail Gorbačov oštro je kritizirao vođe NATO saveza zbog odluka koje vode u eskalaciju sukoba s Rusijom.

Gorbačov je izjavio da je "NATO započeo pripreme za eskalaciju Hladnog rata u mnogo vreliji rat", prenosi agencija Interfaks.

"Retorika u Varšavi gotovo gori od želje da se objavi rat Rusiji. Oni govore o obrani, ali zapravo se pripremaju za ofenzivne operacije", ocijenio je Gorbačov.

Čelnici NATO-a donijeli su jučer odluku o raspoređivanju četiriju multinacionalnih bojni u baltičke zemlje i Poljsku radi odvraćanja od potencijalne ruske prijetnje, izjavio je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

"Te bojne bit će snažne i bit će multinacionalne. To znači da će neki napad na jednu članicu biti smatran napadom na čitav Savez", rekao je Stoltenberg.

"I dok jačamo našu moć odvraćanja i našu obranu, nastavljamo tražiti konstruktivni dijalog s Rusijom. Rusija ne može i ne treba biti izolirana. O našoj odluci informirat ćemo Rusiju", rekao je glavni tajnik.

>> Gorbačov: Putin o sebi misli kao o božjem zamjeniku

Ključne riječi

Komentara 145

KO
korisniksb
17:44 09.07.2016.

Gamad majku im hohstaplersku...koji je to bezobrazlug pa toga nema nigdje.Truju svijet 100.god.sa svojom propagandom i jos im nije dosta.Ali svemu dode kraj pa tako i njima.Slava Rusiji i Putinu,a ova gamad nek ide u tri p.... Materine.sada kada su opljackali cijeli svijet sada im mirise Sibir,ali necete razbojnici,bejzali bute kaj sto vragova.

BI
bijelocrveni
17:28 09.07.2016.

Ekonomija svijeta je trulež. Zlikovcima s vrha piramide treba globalni rat i što više žrtava. Zlo!

MA
matildica
18:11 09.07.2016.

nije nit amerika tako daleko kako izgleda ajmo rat preseliti na amerićki kontinent pa nek bagra ratuje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije