Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'bosansko proljeće'

Prosvjed u BiH: Ništa se nije promijenilo osim vremena

prosvjedi u BiH
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
07.02.2015.
u 12:26

Prosvjedi su počeli u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Zenici... Svi građani imaju iste zahtjeve - žele bolji život u BiH

Prošlo je točno godinu dana od velikih prosvjeda u Bosni i Hercegovini u kojima su građani izrazili nezadovljstvo vladom i stanjem u državi, a nakon prošlogodišnjih velikih prosvjeda, građani su i danas izašli na ulice većih bosanskih gradova.

– Protekla je godina dana od trodnevnih uličnih demonstracija u kojim je smijenjena Vlada TK i zapaljene zgrade Vlade TK i Općine Tuzle. Od tada do danas promijenile su se samo vremenske prilike. Sedmog veljače prošle godine sijalo je sunce, a danas su snijeg i hladan vjetar ledili krv u žilama – piše klix.ba.

– Okupili smo se danas kako bi obilježili 7. veljače. Danas je mirno okupljanje, a ako za tri mjeseca Vlada TK ne bude riješila neke od naših problema poručujemo im kako naredno okupljanje neće biti mirno. Ostavljamo im tri mjeseca roka za rješavanje naših problema – rekao je Enes Tanović, potpredsjednik Sindikata solidarnosti.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Scena nereda od prošle godine Foto: Reuters/PIXSELL

Prosvjedi su počeli u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Zenici... Svi građani imaju iste zahtjeve - žele bolji život u BiH.

– Mi smo se borili za ovu zemlju, a sada me samo mogu nahraniti ili presuditi mi, trećeg nema. Na birou je katastrofa, a kažu da nema potrebnih kadrova. Ima, eno ih čekaju na birou. Najveći je problem sudstvo, to je jezgro problema u ovoj državi. Da oni rade svoj posao, sve bi se očistilo – rekao je jedan od prosvjednika.

>> Voda i vatra obilježile 2014. u BiH. Prosvjednici palili, priroda potapala

Komentara 8

Avatar d-ano
d-ano
12:38 07.02.2015.

Gospodo Bosaci ponudite baze Rusima i postacete interesantni za sve moguce ,,moderne porobljivace,,,,koji ce vam dati mnovac da zivite sa njihovih jasala,,,,,

MA
Malenkost
13:03 07.02.2015.

Dragi susjedi iz BiH! Pa zer ne vidite svoj okolis? sve samo pljacke naroda. takozvana "Vrhuska" ma bez obzira na nacijonalnosti sve opljackase. Tko jos misli na narod? Nitko. Siroki slojevi Vas su nista i bezvrijedni. Vasih zemljaka vidim ovdje u njemackoj s BiH Tablicama u skupocijenim vozilima. Kao i u HR "stoka sitnog zuba" nije nicheg vrhuski vrijedna. Nema bez prosvijeda i nasilja nista. To se zove Revolucija. Nista Nova na balkanu.

JA
jamanuša
19:07 07.02.2015.

hebeš ga nema više" odvajanja za nerazvijene"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije