Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mohamed Aluš:

Glavni pregovarač sirijske oporbe podnio ostavku: Nisam uspio osigurati oslobađanje tisuća zatvorenika

Sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
30.05.2016.
u 07:03

Mirovni pregovori o Siriji pod okriljem UN-a u Ženevi su počeli početkom veljače

Glavni pregovarač sirijske oporbe Mohamed Aluš rekao je da je podnio ostavku na svoju funkciju zbog neuspjeha ženevskih pregovora i kako bi olakšao loš položaj Sirijaca koji žive na opkoljenim područjima koje drže pobunjenici.

Aluš, član je političkog odbora Vojske islama koju podržava Saudijska Arabija, a Damask smatra terorističkom organizacijom, u priopćenju za Reuters istaknuo je kako u mirovnim pregovorima nije uspio osigurati oslobađanje tisuća zatvorenika ili pogurati Siriju prema političkoj tranziciji bez predsjednika Bashar al Assada.

Mirovni pregovori o Siriji pod okriljem UN-a u Ženevi su počeli početkom veljače kako bi se pokrenuo neizravni dijalog između režima u Damasku i sirijske oporbe u cilju okončanja građanskog rata koji hara tom zemljom već pet godina.

>>U Palmiri otkrivena grobnica sa 65 tijela

Komentara 13

MA
makito
19:13 30.05.2016.

ooooooo

MA
makito
19:29 30.05.2016.

a zasto rusi ne podrzavaju oporbu, cudim se i americi koja je sa cjelim demokratskim zapadom bila prvi incijator i investitor u oporbu, a sada pomazu "islamistima" irana,cudno i zapanjujuce>!

GM
Gjuro-Mrki
07:56 31.05.2016.

iračani sami otkrili kak su ih kauboji instalirali na ministarska mjesta.pametnom dosta.to su napravili i u Afganistanu-----------------Libiji(rezultati vidljivi).sad to već 4 godine pokušavaju uraditi i u Siriji.biće još otkazivanja poslušnosti tzv-pregovarača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije