Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOK I NEVJERICA

Gdje su zapravo skrojene kape kojima je Trump pozvao da se kupuje američko?

crvene kape
Foto: Reuters
1/6
21.01.2017.
u 09:00

Crvene bejzbol kape s natpisom "Make America Great Again", koje su postale zaštitni znak Trumpove kampanje, proizvedene su u Kini, Vijetnamu i Bangladešu

Pristaše novog američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji su u petak nazočili inauguraciji u Washingtonu, najglasniju su potporu tijekom njegova inauguralnog govora izrazili nakon što je novi predsjednik pozvao da se "kupuje američko i zapošljava Amerikance". 

No taj je trenutak bio prepun ironije, jer su brojne Trumpove pristalice, koji su i u petak imali na glavama crvenu bejzbol kapu s natpisom "Make America Great Again", koja je postala zaštitni znak Trumpove kampanje, nosili kape proizvedene u Kini, Vijetnamu ili Bangladešu.

Neki od njih bili su ozbiljno zaprepašteni kada su otkrili da su Trumpove kape proizvedene u inozemstvu.

Rob Walker (44), koji se dovezao u Washington iz Georgije zajedno sa suprugom Abby (36), zaustavio se tijekom putovanja na odmorištu uz cestu kako bi kupio kapu s Trumpovom porukom. Ubrzo su ustanovili da je proizvedena u Kini. "Kina. Nemoj nikom reći", kazala je Abby.

Originalne crvene bejzbol kape s natpisom koji predstavlja Trumpov slogan mogle su se kupiti na web stranici njegove kampanje po cijeni između 25 i 30 dolara, a prema oznaci na unutarnjoj strani proizvedene su u Americi.

No te su također i mnogo skuplje od onih koje su se u petak prodavale na ulicama Washingtona za 20 dolara.

Joshua Rojas (25) i Alyssa Young (28), koji su iz Teksasa doputovali na inauguraciju, neugodno su se iznenadili kad su ustanovili da je kapa koju su kupili za 20 dolara proizvedena u Vijetnamu.

Slično su prošli i Victoria Scott (13) i njen brat Andrew Scott (12), koji su kupili kape, svaku za 25 dolara. Victorijina je proizvedena u Kini, a Andrewova u Bangladešu. No oni nisu od toga radili problem.

U svom govoru Trump je zauzeo oštar, protekcionistički ton.

"Od ovoga trenutka, vrijedit će 'prvo Amerika' ", rekao je. "Slijedit ćemo dva jednostavna pravila. Kupuj američko i zapošljavaj Amerikanca". 

>> Moja ekipa ima najveći IQ od svih vlada u povijesti

>> Više od 200 uhićenih prosvjednika protiv Trumpa

Komentara 14

BI
billynik
10:16 21.01.2017.

Večernji i HIna nastavljaju propagandu i dalje, što vas Soros plaća?

I9
ivan.994
11:41 21.01.2017.

Ispravite naslov jer je sasvim jasniz članka da su kape prodavane od strane Trumpove kampanje proizvedene u Americi, a ove iz Kine i drugdje su prodavali ljudi koji su htjeli zaraditi, a nemaju veze s Trumpovom kampanjom. Znači naslov ciljano obmanjuje i skriva istinu!

Avatar lvan12
lvan12
10:09 21.01.2017.

Naravno kad su mu prethodnici omoćili preseljenje svih tvornica u aziju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije