navigacija Svijet 41
Izdana tjeralica

Kamo je nestao Janukovič: Čuva ga ruska vojska na Krimu?

Ukrajinski portal Liga.net piše da je građanin Sevastopolja vidio Janukoviča u društvu ruskih marinaca.

Foto: Reuters/PIXSELL

Bivši ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič, kojeg je u subotu razvlastio parlament, prema pisanju ukrajinskih medija navodno je viđen u gradu Sevastopolju na Krimu, a nove vlasti nemaju informacije gdje se točno nalazi.

Novopostavljeni ministar unutarnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov potvrdio je da je za Viktorom Janukovičem izdan uhidbeni nalog. – Pokrenuli smo istragu zbog ubojstva miroljubivih građana. Za Janukovičem i drugim dužnosnicima izdana je tjeralica – rekao je Avakov.

Nakon potpisivanja sporazuma s oporbom Janukovič je pobjegao iz glavnog grada Kijeva na istok Ukrajine. Granična je policija izvijestila da je u subotu pokušao pobjeći iz države iz grada Donjecka, no u tome su ga spriječile vlasti. Ukrajinski portal Liga.net piše da je građanin Sevastopolja vidio Janukoviča u društvu ruskih marinaca. Ta informacija još nije potvrđena. U Sevastopolju je "utaborena" Crnomorska flota ruske vojske.

Jučer su se na Krimu održavali proruski prosvjedi te mnogi stanovnici i političari s tog poluotoka traže odcjepljenje od Ukrajine, nakon što je Janukovič razvlašten. Rusija na Krimu ima veliku vojnu bazu koja je često bila predmetom svađa dviju država. 

>>Rusija povukla veleposlanika iz Ukrajine, SAD upozorava da ne šalju vojsku

Ocijeni:

1 2 3 4 5

4 (3 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

33
Registracija
 • Ben Juda Talmudan Ben Juda Talmudan

  24.02.2014 u 10:47h

  Svi su zabrinuti za Ukrajinu i njen narod.Ne piše se dobro Ukrajincima ,nikako. Rusi su čak spremni dati više,ali ne puštaju iz bratskog zagrljaja.Ovi drugi,žele samo uzimati i zapišati ukrajinski teritorij kao što pas obilježava svoj.Imate radikalnu desnicu,tobože domoljubnu,a iza njih stoje CIA&Šoroš.Iza onih drugih ,stoje Rusi i ruska manjina.Nažalost,ne bih htio biti u koži tog naroda jer mu se ne piše dobro.
  7 100% 0
 • prvacrta prvacrta

  24.02.2014 u 10:09h

  General Milan Martić viđen je u Kninu gdje ga čuvaju srpski specijalci. Jučer su se u Kninu održavali prosrpski prosvjedi te mnogi stanovnici i političari sa tog prostora traže odcjepljenje od Hrvatske. Evo ljevičari, tako to izgleda kad se ukrajinska situacija stavi u "balkanski" kontekst... Ništa nemam protiv Putina ali poštujem pravo ukrajinskog naroda na odlučivanje o vlastitoj sudbini... Ili oni nemaju svoj glas? Samo plaćenici i fašisti. O Bože povijest se ponavlja.
  8 67% 4
 • politicar_nije_zanimanje

  24.02.2014 u 10:27h

  @prvacrta Bravo, upravo se o tome radi !!!
  5 100% 0
 • Matija Gubec Matija Gubec

  24.02.2014 u 17:20h

  Viđen je na brijunima .
  0 0% 0
 • Toni 66 Toni 66

  24.02.2014 u 12:32h

  To me veseli što je rekao Avakov .. Čim dobije vlast ponašao bi se "demokratski kao Ameri" suđenje vješanje za ubijanje ...
  2 100% 0
 • ytrewq

  24.02.2014 u 12:12h

  Janukovič bolje nije ni zaslužio.Trebalo je ovu pobunu još prvog dana suzbiti bez milosti, a ne pregovarati s bjelosvjetskim plaćenicima. Putinu se ovakvo nešto sigurno ne može dogoditi.
  1 100% 0
Pregledaj sve komentare