Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Britanska premijerka

FT: May će naglasiti važnost NATO-a i EU-a na sastanku s Trumpom

 theresa may
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
21.01.2017.
u 12:52

Po njezinim riječima, odluka Velike Britanije o izlasku iz EU-a "nije odluka o razbijanju EU-a".

Britanska premijerka Theresa May izjavila je da će naglasiti važnost NATO-a  i Europske unije kada se prvi put sastane s novim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, izvijestio je u nedjelju Financial Times.

Iako je Trump rekao prije svoje inauguracije da NATO više nije koristan, May je rekla za novine kako vjeruje da on "prepoznaje važnost NATO-a".

"Također sam uvjerena da će Sjedinjene Države prepoznati važnost suradnje koju imamo u Europi kako bi se osigurala naša kolektivna obrana i kolektivna sigurnost", kazala je.

Po njezinim riječima, odluka Velike Britanije o izlasku iz EU-a "nije odluka o razbijanju EU-a".

"Želim da Europska unija ostane snažna i želim nastaviti tijesne odnose i strateško partnerstvo s EU-om", kazala je. "S obzirom na prijetnje s kojima smo suočeni, nije vrijeme za manje suradnje."

Financial Times piše da je May odbila komentirati nagađanja da bi se mogla sastati s Trumpom u Washingtonu "u roku od nekoliko dana". Također navodi da ona planira biti "vrlo iskrena" u razgovorima s Trumpom i da joj je cilj izgraditi "vrlo poseban odnos" između dviju vlada.

May je rekla kako se nada da će dvije strane moći pripremiti teren za bilateralni trgovinski sporazum prije nego što Britanija formalno napusti EU.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije