Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pooštrene sankcije

Francuzi grade ratne brodove za Rusiju

sankcije
Foto: DW screenshot
24.07.2014.
u 10:31

S njihovom primjenom počet će se ako Rusija ne zatvori svoju granicu prema istoku Ukrajine koji nadziru pobunjenici i ako se jasno ne distancira od njih

Prošloga tjedna su Sjedinjene Države i Europska unija pooštrile gospodarske sankcije Rusiji. Članice Unije su se složile oko novih restrikcija za tvrtke, institucije i osobe koje ugrožavaju stabilnost Ukrajine. Do kraja mjeseca bi, a možda već i danas, crne liste trebale biti i konkretizirane.

S njihovom primjenom počet će se ako Rusija ne zatvori svoju granicu prema istoku Ukrajine koji nadziru pobunjenici i ako se jasno ne distancira od njih. Problem je, međutim, što sankcije protiv Rusije pogađaju i europsko gospodarstvo.

Njima je pogođena i svaka četvrta njemačka tvrtka aktivna u inozemstvu, doznaje se iz Njemačke industrijske i trgovinske komore. Od novih sankcija strahuju i neka francuska poduzeća.

>> Rusija postaje zemlja 'stalne zime'. Putin vraća sat unatrag

Ključne riječi

Komentara 9

PE
pessimus
11:23 24.07.2014.

čemu ovakav naslov? u tekstu ni jedne jedine riječi o brodovima koje francuska gradi za rusiju. to je jdno.

ZR
Zrakomlat
11:33 24.07.2014.

posao pogodjen pre 10 god. i?

PE
pessimus
11:28 24.07.2014.

opće je poznato da je rusija suverena i preponosna zemlja i ona će samostalno odlučivati o tome kada će i ako će zatvarati granice prema nekoj susjednoj državi. isti tako će po svom nahođenju odlučivati hoće li podržati ili nee pobunjenike u ukrajini. sve obame ovog svijeta, sve angele, svi holandi i cameroni neće utjecati na to kakvu će politiku voditi rusija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije