Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojnici Alaha

Francuski novinar i musliman inflitrirao se u ISIL, potajno ih snimao i objavio dokumentarac!

canal +
Foto: screenshot/youtube
03.05.2016.
u 09:27

Njegova istraga trjala je pola godine. Snimio je dokumentarac "‘Alahovi vojnici" koji je u Francuskoj objavljen jučer.

Novinar Canala Plus koji je koristio pseudonim Said Ramzi (Ramzy)  infiltrirao u ćeliju povezanu s Islamskom državom koja je planirala napade u Francuskoj. Koristeći skrivenu kameru uspio je snimiti buduće džihadiste, koji su bili spremni ubiti što više Francuza kako bi došli na nebo.

Njegova istraga trjala je pola godine. Snimio je dokumentarac "‘Alahovi vojnici" koji je u Francuskoj objavljen jučer.

Ramzi opisuje sebe kao muslimana “Iste generacije kao i ubojice” koji su izveli smrtonosne napade u Parizu u studenom prošle godine.

“Ja sam musliman. Svaki novi napad utječe na moj osobni život jer komplicira stvari u vezi rasizma i integracije. Želim se boriti protiv onih koji ubijaju u ime Alaha. A oružje koje sam izabrao je infiltracija”, rekao je. Kaže da ne krivi one koji tretiraju muslimane i muslimanske imigrante s predrasudama jer su i teroristi koji su lani 13. studenog u dva napadu pobili preko 130 ljudi u Parizu,  svi potomci imigranata.

 

“Jedna od glavnih lekcija bila je da nikada nisam susreo nikakav Islam u svemu tome. Nije bilo volje da se poboljša svijet. Samo izgubljeni, frustrirani, samoubilački, lako izmanipulirani madići”, rekao je. “Imali su tu nesreću da se rode u doba kada postoji Islamska država. To je jako tužno. Oni su mladići koji su nešto tražili i to su našli.”

Džihadistička ćelija imala je barem 10 ekstremista koji su bili odlučni ubiti maksimalni broj nevjernika i tako ući u raj. Neki od njih rođeni su u muslimanskim obiteljima, a drugi su preobračenici, piše RT.

Prvi se susret dogodio u gradu Chateaurouxu u središnjoj Francuskoj, u centru za vanjske sportove koji je zatvoren zimi. Oussama ga je pokušavao uvjeriti kako ga čeka raj ako izvrši samoubilački napad.

>> U Molenbeeku su s molitve javno zvali na džihad u Siriju za 5000 eura

Komentara 3

ZI
zimerman
16:55 03.05.2016.

Pa da ,novinari nadju nacin kako da udju u sistem terorista a policija ne zna ,ne moze ili nece, tu mi ke bas nesto nije jasno.

IB
ibiza
00:14 04.05.2016.

sve mogu stanovnici i policija samo dobre volje a i vlast i odmah treba takve kojima se dokaze bilo kakva povezanost sa takvima zvijerima odmah izgon ili vijecna robija

SC
schwertransport
16:49 05.05.2016.

joooj kad ih otkriju ode kožica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije