Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Iraku

Francuska izvela prvi zračni napad protiv IS-a

avioni
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
19.09.2014.
u 20:36

SAD je od sredine kolovoza proveo više od 170 zračnih napada protiv džihadističkih grupa u Iraku

Francuske zračne snage izvele su prvi napad protiv militanata Islamske države u Iraku, objavio je francuski predsjednik François Hollande.  Avioni su napali skladište IS-a u sjeveroistočnom Iraku, a u narednim danima najavljene su nove akcije, javlja BBC.

SAD je od sredine kolovoza proveo više od 170 zračnih napada protiv džihadističkih grupa u Iraku.  IS kontrolira desetke gradova u Iraku i Siriji gdje je proglašen kalifat.

Do napada je došlo sam dan nakon što je Hollande pristao poslati zračne snage i Irak, ali pod uvjetom da napadi budu usmjereni samo na Irak, a ne i na susjednu Siriju. Inzistirao je i na tome da u napadu na IS ne sudjeluju i kopnene snage.

Hollandeov ured objavio je kako su zračne snage 'potpuno uništile metu'.

>> ISIS objavio novu snimku britanskog taoca

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar _Hedon_
_Hedon_
21:28 19.09.2014.

Toooo!!!Rastepite tu bandu kozojebaća glavosječa!!!

XX
xxx008
20:49 19.09.2014.

svaka čast samo naprijed do potpunog uništenja.

XA
xaron
21:05 19.09.2014.

"....170 zračnih napada US i 1 Francuske... Protiv Gadafija u Libiji je bilo preko 20000 zračnih napada, te ovi brojevi u Iraku baš i ne pokazuju neku odlučnost da se ISLS pobijedi. Sve to više ukazuje da se želi ISLSeli ISLS potisnuti iz Iraka prema Siriji na borbu protiv Assada. Uostalom za taj zadatak je i osnovan, treniran i financiran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije