Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubav jača od rata

Fotografija izraelskog i palestinskog dječaka vraća nadu u okončanje sukoba

gaza
Foto: Twitter
1/5
21.07.2014.
u 19:14

Stisak ruke dvojice dječaka na prosvjedu u New Yorku na trenutak je u ovim teškim trenucima vratio nadu

Dok traju žestoki izraelski napadi na Gazu, diljem svijeta traju prosvjedi za okončanje ovog surovog sukoba. Fotografija dvojice dječaka, izraelskog i palestinskog, Harsha i Aymena, koji su se tek upoznali na prosvjedu u New Yorku, ovih je dana obišla svijet kao nada u pomirenje.

Njihov stisak ruke na trenutak je u ovim teškim trenucima vratio nadu, a fotografija je podijeljena na tisuće puta putem društvenih mreža.

Dječak desno se zove Harsh Mermelstein, a dječak lijevo Aymen, a upoznali su se 17. srpnja na Times Squareu. Mermelsteinova porodica navodno pripada hasidskom pokretu, odnosno židovskoj sekti koja ne podržava i ne priznaje Izrael.

No, ova djeca nisu jedini pripadnici sukobljenih naroda koji pozivaju na mir.

Novinarka Sulome Anderson, dijelom Libanonka, podijelila je fotografiju na kojoj ljubi svog dečka Židova.

Židovi i Arapi odbijaju biti neprijatelji stoji na natpisu u njihovim rukama.

Diljem SAD-a ljudi prosvjeduju sa sličnim natpisima i pozivaju na okončanje oružanog izraelskog napada.

>>Izraelska vojska 'napala' britanski Parlament kako bi opravdali agresiju na Gazu

Komentara 6

MI
Milivoje
23:12 21.07.2014.

polovina od 500 zrtve cionista israela su dijeca, koja su ginula u svojim domovima ili ulicama bjezajuci od bombardiranja, a veli broj preostalih su zrtve koje nisu htjeli ili mogli da slobodno se osjecaju po bolnicama ili pored un domova, toliko o ovom masakru

BO
bojnik
22:58 21.07.2014.

Ma 'ko ih to bre zavadi? Krive politike?

MI
Mirnadob
20:56 21.07.2014.

Ljubav bi trebala bit jaca mrznje,to bi Izraelci trebali znat,jer oni misle jos uvijek da su bozji narod,ali nema vise JHWH da ih izbavi iz Egipatskog robstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije