Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRUXELLES

Financirat će borbu protiv radikalizacije Balkanaca

zvornik
Foto: Reuters/PIXSELL
28.04.2015.
u 20:40

Zemlje zapadnog Balkana, zajedno sa zemljama sjeverne Afrike i Bliskog istoka, podijelit će 10 milijuna eura koje će im Komisija dati za borbu protiv kretanja stranih boraca

Europska komisija detektirala je države zapadnog Balkana, među kojima neslužbeni diplomatski izvori posebno spominju BiH, kao zemlje kojih se “posebno tiče opasnost od radikalizacije njihova mlađeg stanovništva”.

Zemlje zapadnog Balkana, zajedno sa zemljama sjeverne Afrike i Bliskog istoka, podijelit će 10 milijuna eura koje će im Komisija dati za borbu protiv kretanja stranih boraca (iz rata u Siriji i Iraku) te borbu protiv radikalizacije. Dio tog novca, doznajemo u Bruxellesu, bit će usmjeren i na BiH, a EU će poticati države zapadnog Balkana da razmjenjuju informacije o borbi protiv terorizma i džihadizma.

>>Mogući novi napadi? Mladić upao u policijsku postaju, vikao 'Allahu Akbar' i upucao policajce

>>Novi detalji terorističkog napada u Zvorniku: Uhićen muškarac povezan s ISIL-om

Komentara 18

TA
takitako
23:46 28.04.2015.

kada musliman ubija jednog srba to je terorizam..a kada srbin ubija stotine muslimana to je onda zlocin

ST
Stolic
09:30 29.04.2015.

Ako njemac ubije stotinu onda je psihicki bolesnik, ubojstva na zapadu ili alpama ima vise nego na balkanu, samo oni to kriju.

RU
ruger
22:34 28.04.2015.

Rokaju se drazine bradonje i vehabije bradonje.Rekao je drazo da su oni dvije vocke sa jednog drveta.I jesu isti.A te pare ce ce malo bakir malo dodik a bogami i covic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije