Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otpor agresiji

Fidel Castro čestitao Alexisu Tsiprasu na 'briljantnoj političkoj pobjedi'

Fidel Castro
DPA/PIXSELL
06.07.2015.
u 22:52

Castro je napisao da se Grčkoj dive narodi Južne Amerike zbog načina na koji "brani svoj identitet i kulturu protiv vanjske agresije".

Bivši kubanski diktator Fidel Castro čestitao je grčkom premijeru Alexisu Tsiprasu na, kako je nazvao, "briljantnoj političkoj pobjedi" na nedjeljnom referendumu, piše France24.

Castro je napisao Tsiprasu da je pažljivo pratio razvoj događaja u nedjelju na venezuelanskoj televiziji Tele Sur, sudeći prema priopćenju iz ureda grčkog premijera.

"Vanjska agresija"

88-godišnjak je opisao Grčku kao državu dobro poznatu Kubancima po povijesti i doprinosu "najkompleksnijim od svih ljudskih aktivnosti, umjetnosti i političkoj znanosti".

Castro je napisao da se Grčkoj dive narodi Južne Amerike zbog načina na koji "brani svoj identitet i kulturu protiv vanjske agresije".

Na kraju je zaželio "najveći uspjeh" svom "cijenjenom kolegi" Tsiprasu.

>>Merkel poručila Tsiprasu: 'Vrijeme je najbitnije'. Tsipras nazvao Draghija

>>Hrvatska zbilja: Nastavi li se rast javnog duga, i prije 2025. godine bit ćemo kao Grčka

Komentara 55

AA
Aartur
00:37 07.07.2015.

Socijalisti ne mogu bez vanjskih neprijatelja. Ako ih nema, onda ih jednostavno izmisle.

Avatar mason
mason
23:08 06.07.2015.

Socijalizam tvornica neradnika,duznika,sirotinje.Grckoj da nije bilo kredita(sto oni zovu poklon) bila bi osta Kuba.Jad bjeda i tuga.Konji im hodaju po centru grada,volovi oru,nigdje masine.Placa 100 dolara.

ZA
zagrebpurger
02:18 07.07.2015.

Polumrtvi se javljaju iz socialistickog raja. Nova nada za Grcku. Kuba i Sjeverna Koreja preuzimaju tristo milijardi grckog duga. Smrt fasizmu i kaj ja znam kom jos ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije