Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prekršilla zakone

FBI će uskoro razgovarati s Clinton u istrazi emailova?

Donald Trump i Hillary Clinton
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
06.05.2016.
u 07:45

Više od 2000 emailova koje je Clinton poslala i primila kao šefica diplomacije u mandatu predsjednika Baracka Obame uključuju i povjerljive informacije za koje vlada zabranjuje da im se pristupa izvan sigurnih kanala koje nadzire vlada.

Savezni istražni ured (FBI) će vjerojatno razgovarati s Hillary Clinton u narednih nekoliko tjedana o njezinu korištenju privatnog email servera dok je bila američka državna tajnica, a već je razgovarao s nekim od njezinih suradnika, javlja CNN.

Devetomjesečna istraga o tome jesu li prekršeni zakoni zbog toga što je držala server u svojem domu u New Yorku zasjenili su kampanju Clinton da postane kandidat Demokratske stranke na predsjedničkim izborima u studenome.

Uz samo još nekoliko preostalih saveznih država u kojima će se održati predizbori ona premoćno vodi ispred suparnika senatora iz Vermonta Berniea Sandersa.

Više od 2000 emailova koje je Clinton poslala i primila kao šefica diplomacije u mandatu predsjednika Baracka Obame uključuju i povjerljive informacije za koje vlada zabranjuje da im se pristupa izvan sigurnih kanala koje nadzire vlada.

Clinton kaže da nije slala ili primala bilo kakve informacije koje su bile označene kao povjerljive i optužila je State Department i druge vladine agencije da su učinili "prepovjerljivim" njezine emailove nakon što je sudac naredio da ih se objavi. Ona navodi kako očekuje da je FBI oslobodi odgovornosti, što je u četvrtak rekla i njezina kampanja.

CNN je rekao kako oni s kojima se razgovaralo uključuju Humu Abedin, važnu suradnicu Clinton i potpredsjednicu njezine predsjedničke kampanje.

Donald Trump, vjerojatni predsjednički kandidat Republikanske stranke, i drugi republikanci su upotrijebili FBI-evu istragu da napadnu dovedu u pitanje ozbiljnost i poštenje Clinton.

"Ovi razgovori FBI-ja su još jedan podsjetnik velikog nemara koji je Hillary Clinton pokazala kao državna tajnica", rekao je u priopćenju Reince Priebus, predsjednik Republikanskog nacionalnog odbora. 

>>Clinton i Trump u finalu

Komentara 9

PL
@ploto@
07:59 06.05.2016.

Ništa od toga.Kabalistica Killary je židovka ,talmudskog smjera,iza koje stoji Soroš i židovski bankari lobi koji je žele instalirati na mjesto predsjednice.Trump im nije najbolja opcija iako b i i on morao slušati šaptače iz pozadine ako ga izaberu.Oni koji ne slušaju,završe kao John F. Kenndy.Otad se kandidati pažljivo biraju i prije izbora,kao što je bilo sa Obmanom

DM
dr_max
09:17 06.05.2016.

I nikome ništa, korumpirani establishment čuva ovu zlu vješticu jer želi da im vodi ratove diljem svijeta. Na lomaču s ovom sotonisticom.

DU
Deleted user
08:09 06.05.2016.

Edward Snowden je proglašen izdajnikom a Američka vlada ga želi ubiti. Dok ovaj Kilari za istu stvar ni dlaka sa glave nije pala. Još je za nagradu dobila mogućnost da se natječe za precjednicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije