Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorena istraga

'FBI će ponovno zaključiti da nema razloga za podizanje tužbe protiv Clinton'

Clinton
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
28.10.2016.
u 23:39

Direktor FBI James Comey obavijestio je američke zastupnike da ponovno otvara istragu o tome kako je vodeća kandidatkinja za Bijelu kuću koristila privatnu elektroničku poštu dok je bila državna tajnica.

Šef kampanje Hillary Clinton izjavio je kako je "uvjeren" da će FBI ponovno zaključiti da nema razloga za podizanje tužbe protiv bivše državne tajnice u vezi s korištenjem privatne elektroničke pošte.

Direktor FBI James Comey obavijestio je američke zastupnike da ponovno otvara istragu o tome kako je vodeća kandidatkinja za Bijelu kuću koristila privatnu elektroničku poštu dok je bila državna tajnica, nakon što su otkriveni novi e-mailovi "koji se čine važnima". "Direktor FBI-a mora američkom narodu odmah reći sve pojedinosti o tome što se sada istražuje", rekao je John Podesta. "Uvjereni smo da se zaključci neće razlikovati od onih do kojih je FBI došao u srpnju", istaknuo je.

Comey je u srpnju izvijestio da je istraga FBI-a gotova i da nema dokaza da je Clinton prekršila zakon, ali je pokazala "krajnji nemar". Bijela kuća objavila je u petak da od FBI-a nije unaprijed dobila nikakvu obavijest o istrazi dodatnih e-mailova.

Glasnogovornik Eric Schultz rekao je novinarima da odluka FBI-a nije utjecala na potporu predsjednika Baracka Obame kandidatkinji Clinton. "Nema ničeg novog što bi promijenilo predsjednikovo mišljenje o državnoj tajnici Clinton", istaknuo je.

>>Direktor FBI-ja potvrdio: Istražujemo Hillary Clinton!

>>Sarajevo za Hillary Clinton, Istočno Sarajevo za Trumpa!

>>'Završit ćete u trećem svjetskom ratu ako budemo slušali Clinton. Rusija je zemlja s nuklearnim oružjem'

Komentara 5

Avatar tomislav21
tomislav21
04:46 29.10.2016.

Građani imaju iluziju da znaju što se dešava u svijetu, da glasanjem na izborima nešto mjenjaju itd..... Zapravo je sve ostalo isto. U suštini, ljudski rod se i dalje nalazi u nekoj vrsti feudalnog robovlasništvog uređenja, samo što ljudi sadaada ljepše mirišu i žive u iluziji da su slobodniji od njihovih srednjevekovnih predaka. Isto robovlasništvo, samo drugo pakovanje.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
01:04 29.10.2016.

Istraga nece zavrsiti prije izbora. Vjerojatno ce rezultati istrage ovisti o tome tko ce pobjediti. Vjerojatno je da Comey drzi sve opcije otvorene i opcija da Trump dobije izbore je izglednija nego prije.

GO
gooniegoogoo
11:45 29.10.2016.

on bi to zbilja mogao znati budući je FBI već uništavao dokaze o Hillarynim kaznenim djelima. Inače, FBI ne diže optužnice nego daje preporuke DOJu (Department of Justice) pod vodstvom Lorrete Lynch koja se prvenstveno već istaknula tajnim sastankom s Billom na pisti dan prije Comeyeve "preporuke". potpuno je nevanžno radi li se o "važnim" mailovima budući Hillary pod zakletvom iskazala kako je predala sve mailove, budući nisu svi to je novo kazneno djelo (samo još jedno u nizu). John Podesta je kroz mailove također dokazani kriminalac, a ajde VL napiši koju o njegovim mailovima ako smijete. Comey namjerno krivo tumači zakon jer su krajnji nemar, nemar i namjera sve stupnjevi koju utječu isključivo na krivnju, a ne samo postojanje kaznenog djela, general David petreus je osuđene ne zbog krajnjeg nemara nego nemara (Petreus je naravno priznao, a Hillary uništavala dokaze i dnevno lagala). Obama kaže "Nema ničeg novog što bi promijenilo predsjednikovo mišljenje o državnoj tajnici Clinton", naravno da nema ništa novo što bi mu promjenilo mišljenje kad su i ovi novi mailovi samo potvrda ranijih kaznennih djal i patološke lažljivosti. Da se moram kladit na zadnji dan manadata će ju pomilovati. Morala bi se momentalno osnovati istražna porota, postaviti posebnog tužitelja i tako provesti postupak. Hillary izjedančuje USA s Rusijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije