Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugrožena vrsta

Farmeri s ovcama ispred Eiffelovog tornja prosvjedovali zbog napada vukova

ovce
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
28.11.2014.
u 07:50

Jedan od prosvjednika bio je obučen u vučju kožu te je rukama nosio janje

Francuski farmeri sa svojim su ovcima prosvjedovali ispred Eiffelovog tornja zbog sve češćeg napada vukova na njihova stada, javlja Reuters. Smatraju kako Vlada štiteći vukove nanosi štetu farmerima koji su sa 250 ovaca prošetali centrom Pariza tražeći od Vlade da zaustavi napade na njihova stada.

Jedan od prosvjednika bio je obučen u vučju kožu te je rukama nosio janje.

Vukovi su u Francuskoj dovedeni do istrijebljenja,  kao i u mnogim drugim zemljama, no početkom 90-ih prešli su Alpe i iz Italije stigli u Francusku. Trenutno ih ima oko 300 i zaštićena su vrsta.

>> 'Uhvatio me za ruku i počeo nezaustavljivo gristi'

Ključne riječi

Komentara 3

AL
alas
08:34 28.11.2014.

Hehe pokusavam zamislit hr. seljake na markovom trgu s kravama. Prije bi ih policija streljala uz svesrdnu podrsku 'obrazovanih građana' nego tamo pustila. I onda su im glavni argumenti da toga samo u hr. ima...

CO
coolman
08:28 28.11.2014.

Živjeli vukovi!

ST
Startrack
13:00 28.11.2014.

Krepali vukovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije