Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAOŠTRAVANJE

Ovako je govorio sada glavni Trumpov strateg: 'Ulazimo u rat s Kinom, nema nikakve sumnje'

Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
02.02.2017.
u 14:26

Bannon je očito oprezan zbog utjecaja Kine u Aziji i izvan nje.

U prvim tjednima vladavine Donalda Trumpa, kao središnja figura njegove administracije 'isplivao' je Steve Bannon što je posebno šokiralo neke od kritičara.

Sada se u svjetskim medijima pojavljuju članci vezani uz razmišljanja Bannona, bivšeg šefa desničarskog portala Breibart. On je sada glavni strateg u Bijeloj kući, a Guardian se prisjetio riječi koje je izgovorio prije samo devet mjeseci

Tako je u ožujku prošle godine kazao kako će SAD i Kina u unutar 10 godina voditi rat zbog otoka u Južnokineskom moru

- Nema sumnje u to. Oni postavljaju pješčane sprudove, šalju nosače zrakoplova i postavljaju rakete. Onda dođu u SAD i pred našim licima kažu kako je to njihovo drevno teritorijalno more - kazao je Bannon u radijskom intervjuu.

I državni tajnik Rex Tillerson kazao je da će SAD uskratiti Kini pristup umjetnim otocima, a stručnjaci su upozorili da će blokada dovesti do rata.

Bannon je očito oprezan zbog utjecaja Kine u Aziji i izvan nje.

- Postoji ekspanzija Islama i ekspanzija Kine. Zar ne? Oni su motivirani i arogantni te marširaju. I misle da je judeo-kršćanski zapad u povlačenju - kazao je Bannon.

U studenom 2015. godine također je govorio o ratu i to na Bliskom istoku. Rekao je kako bi "neke situacije mogle postati neugodne" te da "očito idemo u njega (rat)" te da vjeruje u "veliki rat na Bliskom istoku".

Islam je proglasio "najradikalnijim".

>> Stoji iza Trumpovih odluka: Ovo je čovjek zbog kojeg su zabrinuti mnogi kritičari

Komentara 2

Avatar Proleter
Proleter
15:16 02.02.2017.

Amerikanci znaju da je njihova udarna pesnica - mornarica, samo glineni golub u slučaju sraza s protubrodskim sustavima koje posjeduje Rusija, ali i Kina. Zato su i povukli svo svoje slavno brodovlje iz istočnog Mediterana čim su se Rusi uključili u rat u Siriji. Ovaj pametni Bannon jedino nije objasnio kako će, u slučaju pomorskog okršaja s Kinom, spasiti svoje brodove potapanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije