Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stižu čestitke

Europski čelnici slave Macrona: Uvjereni smo da će pomesti krajnju desnicu!

Emmanuel Macron
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
23.04.2017.
u 23:11

Glasnogovornik njemačke kancelarke Angela Merkel poželio je 'sreću' Macronu u drugome krugu

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker čestitao je Emmanuelu Macronu u nedjelju i pooželio mu sreću u drugome krugu predsjedničkih izbora, a čestitali su mu i francuski predsjednik Francois Hollande te njemački čelnici uvjereni da će on 'pomesti' krajnju desnicu u drugome krugu. 

"Juncker je čestitao Emmmanuelu Macronu na njegovu rezultatu u prvome krugu i poželio mu sve najbolje u drugome krugu", objavio je Junckerov glasnogovornik Martin Schinas na Twitteru.

Njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel također je poruku objavio na Twitteru. 

"Sretan sam što će Emmanuel Macron postati sljedeći francuski predsjednik", rekao je Gabriel u video poruci na Twitteru iz Amana u Jordanu.

"Siguran sam da će u drugome krugu (7. svibnja) pomesti krajnu desnicu, populizam desnice, antieuropljane", dodao je socijaldemokrat Gabriel i nazvao Macrona "jedinim istinski proeuropskim kandidatom" za kojega je uvjeren da će biti "odličan predsjednik". 

Glasnogovornik njemačke kancelarke Angela Merkel poželio je "sreću" Macronu u drugome krugu.

"Dobro je što je @EmmanuelMacron imao uspjeha sa svojim stajalištem za snažnu EU + tržišnu socijalnu ekonomiju. Sretno za dva tjedna", napisao je Steffen Seibert na svom Twitteru.

Martin Schulz, socijaldemokratski kandidat koji će se natjecati na rujanskim parlamentarnim izborima u Njemačkoj protiv kancelarke Merkel, izrazio je nadu u Macronovu pobjedu u drugome krugu nad "antieuropljanskom i otvoreno rasističkom kandidatkinjom  Marine Le Pen".

Potrebna je mobilizacija "kako bi se osiguralo da Macron pobijedi u drugome krugu", rekao je Schulz, a prenijela agencija Reuters.

Dosadašnji predsjednik François Hollande nazvao je centrista Emmanuela Macrona kako bi mu čestitao, objavilo je francusko predsjedništvo.

> > Emmanuel Macron, čovjek koji bi mogao postati najmlađi šef francuske države od Napoleona

Komentara 25

Avatar lvan12
lvan12
23:32 23.04.2017.

Europski čelnici, razni birokrati i uhljebi po briselu i drugdje, u strahu za svoje povlastice, plaću, karijere, elitizam... Slave onoga koji ce im zadržati njihov status.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
23:39 23.04.2017.

Nas igrac koji je radio za Rothschild banku je prosao u drugi krug. Sada cemo obasuti paljbu iz svih medija koji su normalno totalno po nasom kontrolom po Le Pen da nam se ne bi dogodilo iznenadjenje.

DE
Demokrates
00:09 24.04.2017.

Žele reći: "Uvjereni smo da će ispuniti naše planove i uvesti šerijatski zakon u Francunsku!"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije