Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukobi u ukrajini

Europska unija produžila sankcije Rusiji

ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
30.01.2015.
u 08:50

Sankcije obuhvaćaju 132 ruska i ukrajinska dužnosnika kojima je zabranjeno putovati u Europsku uniji i 85 tvrtki i banaka kojima je uskraćen pristup europskom tržištu

Europski ministri vanjskih poslova dogovorili su kako će produžiti ruske sankcije do rujna, javlja BBC. Ministri su se sastali nakon novih sukoba u istočnoj Ukrajini iako Moskva opovrgava bilo kakvu umiješanost.

Sankcije obuhvaćaju 132 ruska i ukrajinska dužnosnika kojima je zabranjeno putovati u Europsku uniji i 85 tvrtki i banaka kojima je uskraćen pristup europskom tržištu.  

Ministri su, između ostaloga, dogovorili kako će raspraviti o novim imenima koja će staviti na 'crnu listu' o čemu će odlučivati početkom veljače.

Nekoliko zemalja članica, uključujući baltičke države i Poljsku, zalagale su se za puno oštriji pristup koji bi uključio šire sankcije protiv ruske ekonomije, ali o tome nije postignut dogovor.

NATO je objavio kako su stotine ruskih tenkova i borbenih vozila u istočnoj Ukrajini, a Rusija odbija to priznati iako su kazali kako ima volontera koji se bore protiv ukrajinskih pobunjenika.

>> 'Oštrije sankcije Rusiji mogle bi izazvati opasniju situaciju u Europi'

Komentara 51

Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:21 30.01.2015.

Jesu li uveli sankcije Americi i Izraelu zbog obucavanja i naoruzavanja Sirijski separatista i terorirsta te bombardiranja i narusavanja teritorijalnog integriteta suverene drzave. Ova EU je postala gore od sprdacine.

VI
virgosinemacula
09:38 30.01.2015.

Kako su mudro najavili sankcije, a ne govore o sankcijama sto je njima Rusija stavila, i sto nam kreiraju miliardske stete i na stotine tisuca izgubljenih radnih mjesta. EU banksteri rade protiv Europe, ne protiv Rusije.

Avatar Zaječarac
Zaječarac
11:03 30.01.2015.

Evropa je okupirana od Amerike Amerika produžila sankcije a ne EU-rupa . A Amerika kupuje raketne motore od Rusije , Čim se neko u EU-rupi oglasi da treba da se smanje sakcije desi im se neki "peh" Orban podržao južni im se neki "peh" Orban podržao južni tok par dana posle je imao "spontane" demostracije . ............. Merkelova nagovestila da treba imati ukinuti sankcije pa je posle imala pobununu muslimana ..... Frncuska je priznala Palestinu , trebala je da isporuči brodove pa je napad na karikaturiste. .......... Niko se sad ne usuđuje da ukine sankcije Rusije jer mu sledi neko poklon od Amera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije