Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomoć francuskoj

Berlin otvoren sudjelovanju Asada u borbi protiv ISIL-a

'German Minister of Labour and Social Affairs  Ursula von der Leyen speaks at a meeting of the German Bundestag concerning the budget for economy and technology in Berlin, Germany, 24 November 2011. B
30.11.2015.
u 10:36

Ukupno će se mobilizirati 1.200 njemačkih vojnika, što će predstavljati najvažniju misiju koja je u tijeku u inozemstvu.

Njemačka ministrica obrane Ursula von der Leyen pokazala se otvorena sudjelovanju sirijskih postrojbi predsjednika Bašara al-Asada u međunarodnoj borbi protiv Islamske države (ISIL), pridružujući se stavu Francuske.

"Postoje dijelovi postrojbi u Siriji koje možemo uključiti, kao u slučaju Iraka gdje je uspješno proveden ustroj lokalnih postrojbi", izjavila je konzervativna ministrica na tv postaji ZDF.

Naglasila je, međutim, činjenicu da "nema budućnosti s Asadom, to je jasno".

Francuska kojoj je odsad prioritet borba protiv ISIL-a u Siriji, prvi put je u petak predvidjela pridruživanje snaga sirijskog režima, ističući da se takva suradnja može odvijati jedino u okviru političke tranzicije.

Nakon napada u Parizu 13. studenoga, Njemačka, dotad neodlučna oko intervencije u Siriji, dala je Francuskoj svoju podršku. Najavila je da će među ostalim rasporediti fregatu i dati zrakoplove za izviđanje u okviru zračnih napada na džihadističke mete u Siriji.

Ukupno će se mobilizirati 1.200 njemačkih vojnika, što će predstavljati najvažniju misiju koja je u tijeku u inozemstvu.

>> Njemačka u Siriju šalje 1200 vojnika spremnih za borbu s ISIL-om i pomoć Francuskoj

Komentara 4

CA
campa
12:51 30.11.2015.

Bitno je da su svatili da bez Asada nema borbe protiv ISIL-a kai djela pobunjenika boraca protiv islamista.Putin je dao do znanja tko stiji iza financiranja terorista i oni nikako nisu iskreni partneri u protuterorističkoj koaliciji.

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
11:52 30.11.2015.

Bez Rusa i Sirije ne biva. Ne možeet na svoju ruku slati vaše SS-ovce kako se vama napne

Avatar d-ano
d-ano
16:32 30.11.2015.

pa ovo je smijesno,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Berlin zove........jel to Berlin,,,,,,opet pokusva dirigirat ASadu nestoo,,,,,,,,,,,koji arogantni glupaci,,,,,,,,,,nek pitaju Putina prvo,,,,,,,,,,,zeli li on da oni komuniciraju sa ASadom,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije