Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavak spora

Erjavec razmišlja o tužbi protiv Hrvatske zbog Ljubljanske banke

karl erjavec vesna pusić
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
28.01.2014.
u 16:41

Ministar je rekao da bi Slovenija u slučaju pravomoćnosti presuda protiv Ljubljanske banke (LB) i Nove Ljubljanske banke (NLB) s Hrvatskom ušla u međudržavni spor

Karl Erjavec, ministar vanjskih poslova Slovenije, izjavio je kako razmišlja o mogućnosti da Hrvatsku tuži zbog tužbi protiv Ljubljanske banje, pišu 24 ur.

Ministar je rekao da bi Slovenija u slučaju pravomoćnosti presuda protiv Ljubljanske banke (LB) i Nove Ljubljanske banke (NLB) s Hrvatskom ušla u međudržavni spor, ali nije ništa rekao detaljnije.

Podsjetimo, ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić prethodno je odgovorila Erjavcu da Hrvatska potpuno poštuje memorandum koji je potpisala sa Slovenijom, nakon što je on ustvrdio da RH ne poštuje memorandum.

– Do zastoja u sudskim postupcima, prema odredbama memoranduma, može doći samo ako to zatraže obje strane, a slovenska strana, Ljubljanska i Nova Ljubljanska banka, to nije učinila – objasnila je Pusić.

>> Slovenci nisu zatražili zastoj u postupcima

Komentara 10

RP
rade.pranjic
17:13 28.01.2014.

A sto drugo ocekivati os slovenackih fasista. I srbija je podnijela protutuzbu,kad ju je Hrvatska tuzila za agresiju I genocide. Slovenija je srpska rezervna domovina. I jedni I drugi imaju isti cilj-Hrvatski teritorij I Hrvatsko bogatstvo. Sto je tu novo?

XA
xaron
19:05 28.01.2014.

Slovenci su se bas napljackali pri raspada YU. Kad bi vratili svu lovu ostalima, onda bi bili na nivou BH.

CR
crocro
17:40 28.01.2014.

Ima pravo razmišljati i duboko disati. Neka si uzme bronhi, jer kada dobro diše i mozak dobije zraka za razmišljanje. Razmišljanje je početni i krajnji doseg. Iza toga nema ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije