Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predizborna retorika

Erjavec: Odnosi Srbije i Hrvatske se kompliciraju, to osjećamo!

Karl Erjavec
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
31.08.2016.
u 07:18

Ponovivši svoja već poznata stajališta o arbitražnom sporu, kazao je kako će se arbitražni postupak, iz kojega je Hrvatska inače istupila, po njegovu mišljenju nastaviti

Na tradicionalnom Bledskom strateškom forumu koji se početkom idućeg tjedna održava u Sloveniji, govorit će se o ključnim pitanjima budućnosti EU-a, među ostalim o Brexitu, migracijama i stanju na zapadnom Balkanu, a očekuje se dolazak oko 700 sudionika iz 70 država, među njima i hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, potvrdio je na konferenciji za novinare u Ljubljani slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec.

Ovogodišnji radni naslov foruma je Sigurnost u budućnosti, s obzirom na razne sigurnosne i druge izazove pred kojima se našla Europska unija, kazao je slovenski šef diplomacije.

Među glavnim sudionicima koji su se odazvali konferenciji najavio je hrvatsku predsjednicu, albanskog premijera Edija Ramu, te  turskog ministra vanjskih poslova  Mevluta Cavusoglua koji je potvrdio dolazak, ali je je to još uvijek ovisno o razvoju stanja u Turskoj koja je za EU vrlo važna s obzirom na opasnost ponavljanja lanjske miigracijske krize, kazao je slovenski ministar.

Prema njegovim očekivanjima u raspravama i bilateralnim susretima uz skup razgovarat će se, među ostalim, o stanju u regiji koje je u zadnje vrijeme napetije, pri čemu je Erjavec posebno istaknuo zaoštrenu retoriku između Srbije i Hrvatske.

"Odnosi Srbije i Hrvatske se kompliciraju, to osjećamo" kazao je Erjavec, prema čijim je riječima nekoliko zadnjiih izjava Zorana MIlanovića o Srbiji i njenom vodstvu bilo prvenstveno u funkciji "predizborne retorike".

- No, ako on stvarno misli to što je rekao, onda bih se mogao zabrinuti, kazao je Erjavec.

Ponovivši svoja već poznata stajališta o arbitražnom sporu, kazao je kako će se arbitražni postupak, iz kojega je Hrvatska inače istupila, po njegovu mišljenju nastaviti, te dodao da Slovenija i kolege iz EU-a s kojima je razgovarao misle da bi hrvatska vlada trebala priznati pravorijek arbitraže o predmetu spora, kad se presuda donese.

>>Milanović: Nikad protiv Srba, uvijek protiv čaršije

Komentara 6

CR
crocro
07:51 31.08.2016.

Dobra stvar je u tome da samo misle kako bi Hrvatska treba priznati pravorijek arbitraže u predmetu spora sa slovenijom. Samo neka misle i dalje.

Avatar niko_svetinja
niko_svetinja
11:32 31.08.2016.

Koliko godina treba da Janezi shvate da arbitraze vise nema.

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
15:15 31.08.2016.

malo teže kopča ko i eu sosed

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije