Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obitelj turskog predsjednika

Erdoganova kći liječi ISIL-ovce, a sin im pomaže da prodaju ukradenu naftu

Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
20.07.2015.
u 19:46

Sümeyye Erdogan predvodi tajne medicinske timove iz cijeloga svijeta koji liječe u borbama ranjene pripadnike ISIL-a

Medicinska sestra koja je donedavno služila u tajnoj vojnoj bolnici u Sanliurfi, udaljenoj 150 km istočno od grada Gaziantepa na sirijskoj granici, u kojoj se sve vrijeme liječe ranjeni pripadnici sirijske oporbe, nakon duge šutnje progovorila je kako Erdoganova kći Sümeyye ide s tajnim medicinskim timom liječiti ranjene pripadnike terorističke organizacije Islamske države. Prema pisanju portala Al-Masdar News, medicinska sestra, koja u strahu za svoj život želi ostati anonimna, kazala je kako Sümeyye Erdogan predvodi medicinske timove ne samo iz Turske već i iz čitavog svijeta zadužene za liječenje ranjenih ISIL-ovaca, koji se u bolnicu dovoze u vojnim kamionima i kolima hitne pomoći. Te optužbe, koje su šokirale tursku javnost, još nitko od obitelji Erdogan nije niti potvrdio, ali niti demantirao.

Oporba upozorava

Turska oporba već dulje vrijeme optužuje cijelu obitelj Erdogan kako pružaju neprestanu potporu ekstremističkim militantima koji se bore za rušenje predsjednika Bashara al-Assada. Poznato je kako je Erdogan javno izrazio potporu Muslimanskom bratstvu i drugim strankama u Egiptu, Siriji i Tunisu koje već 35 godina neprijateljski djeluju prema sekularnom poretku u Siriji. Ugur Bayraktutan, političar iz sekularne turske parlamentarne oporbene stranke CHP, u nekoliko je navrata od predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana tražio da se javno izjasni o veze njegove obitelji s Al-Qa'idom i ISIL-om. Naime, u javnosti su dospjele fotografije Erdoganova sina Bilala koje dokazuju kako se sastao s Al-Qadijem, za kojeg SAD smatra da je član Al-Qa'ide.

Šverc ukradene nafte

Isto tako, prema pisanju portala Al-Masdar News, Erdoganov sin Bilal, koji je već dulje vrijeme pod istragom, uključen je i u krijumčarenje iračke i sirijske nafte koju je opljačkao ISIL. Bilal Erdogan potpisao je ugovore o suradnji s nekoliko europskih operativnih tvrtki koje prevoze iračku i sirijsku naftu u različite azijske zemlje. Turska opozicija već godinama govori da Erdogan i njegov sin Bilal pomažu ISIL-u da postane najbogatija teroristička organizacija.

>>Teroristički napad: Najmanje 30 mrtvih u eksploziji u Turskoj

>> Turska priprema vojnu invaziju na Siriju, Erdogan ne želi stvaranje kurdske države

Komentara 24

Avatar Chupacabra
Chupacabra
20:22 20.07.2015.

Pa i ovaj danas atentat je djelo Erdogana.... Ubijeni humanitarci koji pomažu kurdima... Jasno k'o dan...

MH
mrtav-hladan
20:21 20.07.2015.

Ja jos ni jednog običnog muslimana da nekazem nekog na vecem položaju nisam čuo ili negdje pročitao njegovu izjavu da osuduje isil Tako da mi je normalno da i ovaj krepil puše u isti rog kao i ti banditi isti rog kao i ti banditi

NA
NaDiMaK_
20:04 20.07.2015.

Čovjek koji je perfidno odbacio Atatürkovu reformu i ne može drukčije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije