Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije mu jasno

Erdogan se čudi: Zašto samo branimo Kobani? Tamo više nema ljudi

Erdogan Hollande
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
31.10.2014.
u 17:44

– Zašto ne irački teritorij? Zašto ne razmatramo intervenciju na tim područjima, a razmatramo intervenciju u Kobaniju – zapitao se Erdogan

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan smatra da se koalicija, koja se bori protiv džihadista Islamske države, previše usmjerila na obranu sirijskog grada Kobanija te da bi se trebala fokusirati i na druga područja, piše Reuters.

– Zašto Kobani? I zašto ne drugi gradovi kao što su Idlib, Hama i Homs ili zašto ne Deir al-Zor? Zašto ne irački teritorij, kada je 40 posto te države okupirano? Zašto ne razmatramo intervenciju na tim područjima, a razmatramo intervenciju u Kobaniju – zapitao se Erdogan na konferenciji za novinare u Parizu nakon razgovora s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom.

– U ovom trenutku u Kobaniju gotovo nikoga nema, tek oko dvije tisuće ljudi. Zašto stalno napadati Kobani? Teško je shvatiti taj pristup – kazao je Erdogan. Hollande je, pak, kazao da Francuska poduzima korake da bi pomogla Slobodnoj sirijskoj vojsci i demokratskoj oporbi u borbi protiv Islamske države.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

>>Odrubili glavu djevojci koja je smaknula 100 džihadista?

>>Turski premijer: Otvorit ćemo granice samo za Sirijce koji se idu boriti u Kobani

Komentara 7

ST
strsljen2013
18:08 31.10.2014.

Nakon ovakve genocidne izjave poželio bih mu kratki let s vlasti. Još gore je što takve izjave nije osudila EU niti prijatelji iz NATO-a. Kurdi želim vam sve najbolje i što prije da se ujedinite u jednoj državi, normalno i s turskim dijelom.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
20:21 31.10.2014.

Kobane brane od tebe, sultane, i tvojih akindžija!

MX
Mister X
19:02 31.10.2014.

Eto Turčin naivan nezna kaj se to radi kod njega pred vratima u Kobaniju iako promatra i čuje 100.000 svjedoka što se tamo događa ... Onda mu pametni Holandes objasni da i on nema pojma jel dok mu ne kažekaže Crni predsjednik iz Bjele hiže o čemu je rjeć ( navodno on zna jel su njemu drugi strogo savjetovali što da radi !!!)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije