Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob

Erdogan odgovorio na Putinove optužbe: Dokažite da je Turska kupovala naftu od ISIL-a

erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
26.11.2015.
u 14:26

Odnosi Ankare i Moskve u teškoj su krizi otkad je tursko zrakoplovstvo u utorak srušilo ruski bombarder Su-24 blizu granice sa Sirijom.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan na optužbe ruskog predsjednika Vladimir Putina o turskim ustupcima džihadistima poručio je da je angažman njegove zemlje u borbi protiv Islamske države (IS) neosporan.

Erdogan je tražio od Rusije da dokaže svoje tvrdnje da je Turska kupovala naftu od IS-a i rekao da su oni koji ih optužuju za kupnju nafte od Daecha obvezni pružiti dokaze za svoje optužbe.

 "Ako ih nemate, vi ste klevetnici", rekao je turski predsjednik prvi put reagirajući na ruske optužbe.

Odnosi Ankare i Moskve u teškoj su krizi otkad je tursko zrakoplovstvo u utorak srušilo ruski bombarder Su-24 bluzu granice sa Sirijom.

Turci kažu da je zrakoplov letio u njihovu zračnom prostoru i da su ga nekoliko puta upozorili da iz njega iziđe prije nego što su na njega otvorili vatru. Rusi tvrde da je Su-24 stalno letio u sirijskom zračnom prostoru i da ga prije rušenja nije upozorilo tursko zrakoplovstvo.

Rusija nakon incidenta optužuje Tursku za povezanost s IS-om.

"Naša borba protiv Daecha se nastavlja, ona je neprestana i aktivna. Turska je gotovo jedina zemlja koja se iskreno bori protiv Daecha", inzistirao je Erdogan.

"Nitko nema pravo osporavati borbu naše zemlje protiv Daecha i optuživati nas", dodao je.

Islamsko-konzervativni predsjednik rekao je da ga rastužuje incident i prijetnje ruske strane i zaključio da su oni strateški partneri.

>>Turska je Rusiju pretvorila 
u gospodara Bliskog istoka

Komentara 74

TO
tobija
14:47 26.11.2015.

o povezanosti turske i isila je govorio i general wesley clark neki dan na cnn. erdogan je sunitski radikal poput isilovaca i djeluje po principu neprijatelj moga neprijatelja je moj prijatelj. uvijek će biti protiv irana,asada i hesbolaha koje podržavajuu rusi. najkraće rečeno on podržava svoje.

Avatar lvan12
lvan12
14:39 26.11.2015.

Ili se covjek pravi blesav... Ili je izgubio svaki kontakt s realnoscu...

AM
ameris
14:46 26.11.2015.

Erdogan : " Rusija je naš strateški partner " . Ne treba ništa više reći ..sramotna,mizerna,ljigava istočnjačka dvoličnost !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije