Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOLJA NARODA

Erdogan najavio referendum o pristupanju Turske EU

Erdogan
Foto: Reuters
25.03.2017.
u 23:15

Turska čeka na vratima Europe 54 godine, rekao je turski predsjednik

Predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je u subotu da bi Turska mogla održati referendum o pristupanju Europskoj uniji nakon 16. travnja kada će se turski birači izjašnjavati o izmjenama ustava kojim bi predsjednik trebao dobiti goleme ovlasti. 

"Sada se pripremamo za referendum 16. travnja, a nakon toga odabrat ćemo datum za referendum o članstvu u EU i obvezujemo se da ćemo poštovati volju našeg naroda što god on odluči", rekao je Erdogan u gradu Antalyiji.

Predsjednik Turske to je rekao dan pošto je najavio da će razmotriti sve političke i administrativne veze s EU, uključujući i sporazum iz ožujka 2016. kojim se Turska obvezala zaustaviti ilegalnu migraciju preko svog teritorija u zamjenu za 3 milijarde eura financijske pomoći Unije, ali je također rekao da će održati gospodarske odnose s blokom. 

"Turska čeka na vratima (EU) 54 godine", rekao je Erdogan spominjući 1963. kada je Ankara postala partner bloka u ekonomskoj uniji. 

Pristupne pregovore s EU službena Ankara počela je 2005., ali oni napreduju puževim korakom zbog niza pitanja kao što su zabrinutost Unije stanjem ljudskih prava u Turskoj i oklijevanje europskih zemalja da u klub prime većinsku muslimansku zemlju. 

>> Erdoğan: Počinje vjerski rat!

>> 'Je li Europa nešto rekla? Nije. Zašto? Zato jer vrana vrani oči ne kopa. Nizozemska se ponaša kao banana republika'

Komentara 11

SE
selbivoje
09:11 26.03.2017.

e to ti je to, necemo Turke u EU,a zalimo se sto "diktator" pita narod referendumom dali hoce u EU....mnogi vladari u evropi to ne bi smeli da ucine svom narodu da ih pita referendumom.

Avatar toxic alien
toxic alien
08:31 26.03.2017.

Bilo bi prikladnije da EU organizira referendum sa pitanjem "Da li zelite Tursku u EU?". I bilo bi pametno to napraviti, sto prije, jos dok su muslimani manjina u EU. A bila bi to i poruka oholom i arogantnom sultanu, da se o hipotetskom ulasku Turaka u EU mnogo vise pitaju Europljani nego Turci.

DU
Deleted user
23:30 25.03.2017.

Erdogan pusti ti izbjeglice u Europu a te izbore ne trebaš ni održati. EU te nije trebala a ameru služiš samo da te iskorištava eto ti na što je Turska spala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije