Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na strani saveznika

SAD: Ruski avion je ušao u turski zračni prostor, no sada treba smiriti napetosti

Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
01.12.2015.
u 09:15

- Ako tvrdite nešto, to treba dokazati- rekao je Erdogan

Turska je zatražila od Rusije da dokaže svoje tvrdnje kako su oni oborili ruski avion da bi zaštitili trgovanje naftom s tzv. Islamskom državom, javlja BBC News.

 - Ako nešto tvrdite, to biste trebali i dokazati, kazao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan je također izjavio da će ako se dokažu navodi da je Turska kupovala naftu od IS-a odstupiti s dužnosti sugerirajući da bi Putin trebao učiniti isto ako je bio u krivu. 

Turska naime tvrdi kako je ruski avion Su-24 narušio njihov zračni prostor te su ga oborili nakon što je posada ignorirala višestruka upozorenja. Rusija inzistira kako avion nije ušao u turski zračni prostor, no SAD je podržao tursku verziju događaja. Glasnogovornica State Departmenta Elizabeth Trudeau izjavila ja kako njihovi i turski dokazi ukazuju da je ruski avion narušio turski zračni prostor.

Suprotno izjavama Moskve, tvrdi kako Rusija nije prethodno najavila zračne operacije Turskoj i njenim koalicijskim partnerima. 

Trudeau je kazala da Sjedinjene Države podržavaju pravo Turske da brani svoj zračni prostor, ali da je sada važno za Ankaru i Moskvu da poduzmu korake kako bi smanjile napetosti na obje strane.

>> Erdogan odgovorio na Putinove optužbe: Dokažite da je Turska kupovala naftu od ISIL-a 

>> Putin i Obama 90 minuta razgovarali iza zatvorenih vrata

Komentara 27

ST
Stipan
08:12 01.12.2015.

Cijeli svijet, i ptice na grani znaju da Turska kupuje naftu od terorista, a ne samo to , već ih i podržava i naoružava od samog početka! Ko može Turčinu vjerovati?

BR
Branko102
08:10 01.12.2015.

Erdogan je lažljivac.Može svašta reći bez da trepne.kao da je tajna da Turska surađuje na svim poljima sa teroristima i da ih obučava na svom terirtoriju te preko njene granice ulaze u Siriju.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
08:45 01.12.2015.

Sultan Erdogan laže ergo je naredio uhićenje Turaka koji su pronašli dokaze o švercu oružja vehabijama pod potužbob "veleizdaje"(?!), tipičan primjer besramnog laganja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije