Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na prijestolju

Elizabeta uskoro prestiže Viktoriju po stažu

kraljica Elizabeta
Reuters/PIXSELL
03.09.2015.
u 23:00

Britanska kraljica Elizabeta II. idućeg bi tjedna trebala postati najdugovječniji vladar na prijestolju sa stažem od 63 godine i 216 dana

Kraljica Elizabeta II. idućeg bi tjedna, točnije 9. rujna, trebala postati najdugovječniji vladar na britanskom prijestolju sa stažem od 63 godine i 216 dana.

Ako se to dogodi, s trona će skinuti svoju prabaku, kraljicu Viktoriju, koja je vladala između 1837. i 1901. godine, i to poslijepodne po srednjoeuropskom vremenu. Ovaj veliki jubilej kraljica Elizabeta II. planira obilježiti bez pretjeranog slavlja i daleko od londonske gužve.

Učinit će to u Škotskoj, uobičajenom ljetnom odmorištu britanske kraljice, gdje će otvoriti novu željezničku liniju. Ova proslava u potpunosti je u skladu s njezinim načinom vladanja koji je najčešće obilježavala samokontrola i osjećaj dužnosti, stil vladavine koji je naslijedila od svojeg oca i svojeg djeda Georgea V.

>> Materijali o vezama s Hitlerom uništeni 1945.

Komentara 2

DA
danebi
07:36 04.09.2015.

Jos ce i Charles otici prije nje....

HR
hrvatska91
10:19 04.09.2015.

Udbaši i ostali antikristi umiru - sporo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije