Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OGRANIČENA' ŠTETA

Eksplozija u Tripoliju: Ne zna se tko je odgovoran za auto-bombu koja je aktivirana kod talijanskog veleposlanstva

libija,tripoli,rusko veleposlanstvo
Reuters/PIXSELL
22.01.2017.
u 08:49

Eksplozija se dogodila pored Ministarstva za planiranje i blizu egipatskog veleposlanstva koje je zatvorena, i od koje je talijansko veleposlanstvo udaljeno oko 350 metara.

Automobil-bomba eksplodirala je u subotu navečer u blizini nedavno ponovo otvorenog talijanskog veleposlanstva u libijskom glavnom gradu Tripoliju, rekao je sigurnosni dužnosnik.

"Nije jasno tko je odgovoran za eksplozije nakon koje su u ostacima automobila pronađena dva pougljena tijela čiji identitet nije poznat", navodi se na stranici društvenih medija lokalnog ogranka Crvenog polumjeseca.

Neka vozila parkirana u blizini pogođena su u eksploziji, koja se čula kilometar daleko, ali je šteta od eksplozije 'ograničena'.

Eksplozija se dogodila pored Ministarstva za planiranje i blizu egipatskog veleposlanstva koje je zatvorena, i od koje je talijansko veleposlanstvo udaljeno oko 350 metara.

Italija je prva zapadna zemlja koja je ponovno otvorila svoje veleposlanstvo u Tripoliju ranije ovog mjeseca, a nakon što je većina zemalja zatvorila svoja veleposlanstva u tom gradu u 2014. i početkom 2015. zbog teških borbi i napada u gradu.

>> Najmanje 13 mrtvih u napadu na Bagdad, IS preuzeo odgovornost

Komentara 1

GV
golub Vaso
10:22 22.01.2017.

dok je bio Pukovnik bombi nije bilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije