Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Automobil bomba i napad PKK

Dva napada u Turskoj: četvero poginulih i 27 ozlijeđenih

Eksplozija u turskom gradu Gazientep
Foto: Reuters
1/4
Autori: Hina, Andrea Solar
01.05.2016.
u 09:15

Uzrok eksplozije u blizini sjedišta policije u turskom gradu Gaziantepu bila je automobil bomba, dok se za napad u pokrajini Mardin krivi Radnička stranka Kurdistana (PKK)

Jutros je odjeknula eksplozija u blizini sjedišta policije u turskom gradu Gaziantep, blizu granice sa Sirijom. Na mjesto incidenta poslana su kola hitne pomoći i policijski službenici, kako javlja AFP.

Sigurnosni izvori kažu da je jedan policijac ubijen, a najmanje je 13 osoba ozlijeđeno u eksploziji automobila bombe, nakon koje su uslijedili zvuci pucnjave.

 

U drugom napadu u nedjelju u Nusayabinu u pokrajini Mardin na jugoistoku Turske tri su vojnika poginula, a 14 ih je ozlijeđeno, objavila je vojska koja je za napad okrivila Radničku stranku Kurdistana (PKK).

U Mardinu vojska vodi operaciju protiv PKK. Prema pisanju agencije Dogan kurdski pobunjenici ispalili su rakete na protehničku postrojbu.

 

Napadi su se dogodili nakon ovogodišnja dva smrtonosna napada u Istanbulu, za koje su okrivljeni džihadisti, dok se za tisuće poginulih u napadima u Ankari krive kurdski militanti. 

Uz visoko policijsko osiguranje danas se očekuju prosvjedi diljem zemlje. Turski ljevičari i radnički sindikati planiraju slaviti Međunarodni praznik rada, koji često završava u sukobima sa snagama sigurnosti.

 

Inače, grad na jugoistoku Turske broji 1,5 miljuna stanovnika i jedan je od najstarijih kontinuirano naseljenih gradova.  

Za vrijeme izbjegličke krize služi i kao šatorski grad za tisuće ljudi u bijegu od sirijskog rata.

>> Turska ima tri dana da se potpuno prilagodi EU

>> Zapad će zažmiriti na Erdogana jer je Turska prevažna

Ključne riječi

Komentara 3

ST
stomugromova
09:19 01.05.2016.

Vraća se Erdoganu teror kojeg je sijao po Siriji.Pij guzo,plati guzo

MX
Mister X
09:32 01.05.2016.

Eksplozija u blizini policijske postaje u Turskoj: Policajac poginuo, najmanje 13 ozlijeđenih.. Sad mora još veču demokraciju da uvede u Turskoj po zamisli EU....

UN
unbekant
18:21 01.05.2016.

Rusi su obecali erdoganu osvetu strasnu i tihu,i dadose Kurdima pokrajinu u Siriji,pa onda postavise na Sirijiske granice protu-zracni sustav,koji ne prasta,tako da jadni mali isklompleksirani erdogan dobi po usima,ah bice toga jos,samo je steta tih Turski civila,sto Kurdi pomlatise,ali ni turski zrakoplovi nisu birali vojnike izmedju civila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije