Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA OTKAKO JE NA VLASTI TSIPRAS

Eksplozija bombe u poslovnom središtu Atene, nema žrtava

eksplozija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
24.11.2015.
u 07:03

Eksplozivna naprava aktivirana vremenskim upaljačem bila je smještena u ruksak

Bomba je eksplodirala ispred ureda Grčke poslovne federacije rano jutros u središtu Atene, pri čemu su razbijeni prozori, no nije bilo žrtava, potvrdila je policija.

Napadi na banke, političare, novinare i poslovne ljude nisu neuobičajeni u Grčkoj koja ima dugu povijest političkog nasilja, a osobito je učestalo rašireno u najgoroj ekonomskoj krizi posljednjih desetljeća.

Eksplozija, za koju policija vjeruje kako su je izazvale domaće gerilske skupine, prvi je takav napad otkako je ljevičar premijer Alexis Tsipras došao na vlast u siječnju.

Eksplozivna naprava aktivirana vremenskim upaljačem smještena u ruksak u blizini ureda Grčke poslovne federacije eksplodirala je oko 3,30 sati ujutro. Anonimni pozivatelj upozorio je na postavljenu bombu jednu novinsku redakciju nekih 30-ak minuta ranije, rekli su policijski službenici.

Očevici su vidjeli staklo razbijenih prozora rasuto duž ulice u poslovnom dijelu Atene. Policija je okružila dva bloka oko poslovne zgrade i pripadnici protueksplozijske postrojbe istražuju mjesto događaja. 

Bombaški napadi i paleži su intenzivirani u Grčkoj od 2010. kada su prihvaćene nepopularne mjere rasta poreza, rezanja plaća i mirovina u zamjenu za financijsku pomoć Europske unije i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

>> Grčka postigla dogovor s međunarodnim kreditorima, čeka isplatu 12 mlrd eura

>> Eksplozija u kontroverznom tokijskom hramu, nema ozlijeđenih

Komentara 5

MO
mobitel20
08:02 24.11.2015.

Nezadovoljni umirovljenici ! Sram ih bilo, hehehe.

NE
nemanatrag
07:17 24.11.2015.

Kako nema žrtava!? Pa žrtva je bomba....

ZG
zgblabla
07:55 24.11.2015.

Svim tim likovima s bombama ustupio bi Goli otok bez naknade na sedam dana pa neka se međusobno poubijaju svojjim bombicama-a prdvodio bi ih onaj lik iz bosne koj okolo baca topovske udare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije