Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJVEĆA NA SVIJETU

Eksperiment u Singapuru: Plutajuća solarna ploča opskrbljivat će strujom 250 stanova

solarna ploča
Reuters/PIXSELL
25.10.2016.
u 11:16

Solarni energetski sustavi bit će praćeni najmanje šest mjeseci prije nego što budu izabrana dva za studiju većih razmjera.

Singapur će dobiti najveću na svijetu eksperimentalnu plutajuću solarnu ploču do kraja godine, najavio je u utorak singapurski ministar okoliša.

"Plutajući fotonaponski sustavi... ne samo da pomažu u prevladavanju kopnenih ograničenja nego imaju i potencijal za smanjivanje gubitaka zbog isparavanja iz naših umjetnih jezera", rekao je ministar Masagos Zulkifli na summitu o čistoj energiji.

Pilot ispitivanje 10 solarnih energetskih sustava obuhvatit će jedan hektar umjetnog jezera Tengeh na zapadu Singapura i moći će proizvesti do jednog megavata energije, što je dovoljno za opskrbu 250 stanova električnom energijom, izvijestila je lokalna televizija Channel New Asia.

Masagos je rekao da je zbog velike raznolikosti plutajućih sustava i solarnih ćelija koje se testiraju taj projekt prvi takve vrste

Znanstvenici će proučiti utjecaj solarnih ploča, koje će blokirati svjetlost, na vodene površine.

Solarni energetski sustavi bit će praćeni najmanje šest mjeseci prije nego što budu izabrana dva za studiju većih razmjera.

>> Gradit će električne brodove za prijevoz po jezerima na Mljetu

Komentara 1

CR
CrniP
22:40 25.10.2016.

A dodatak na obnovljive izvore na racunu za struju? Takve propagande su upravo dovukle sljedece poskupljenje. Uzivajte!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije