Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Egipat

Vlak iskliznuo iz tračnica, 70 ozlijeđenih

vlak
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
11.02.2016.
u 14:27

Vlak je povezivao Luksor s glavnim egipatskim gradom Kairom. Dva su se vagona prevrnula nakon što je lokomotiva udarila u veliki betonski stup na ulazu u željezničku postaju Bani Sueif, izvijestio je list Al-Ahram.

Najmanje je sedamdeset osoba ozlijeđeno, većinom lakše, u četvrtak kada je južno od Kaira iz tračnica iskliznula željeznička kompozicija, izvijestilo je ministarstvo zdravstva. 

Vlak je povezivao Luksor s glavnim egipatskim gradom Kairom. Dva su se vagona prevrnula nakon što je lokomotiva udarila u veliki betonski stup na ulazu u željezničku postaju Bani Sueif, izvijestio je list Al-Ahram. 

"58 osoba odmah je prebačeno u bolnicu gdje se za njih pobrinulo medicinsko osoblje", izvijestilo je ministarstvo. 

Prometne nesreće na autocestama i cestama, kao i željezničke nesreće nisu rijetke u Egiptu s obzirom na zastarjelu infrastrukturu, vrlo stare automobile i vlakove te loše održavane ceste i željezničke pruge.

Godine 2002. u požaru koji je izbio u vlaku četrdesetak kilometara južno od Kaira smrtno je stradalo oko 370 osoba. 

>> Vlak izletio iz tračnica, poginulo najmanje 6 ljudi 

>> Najmanje 9 poginulo, 100 ozlijeđenih u sudaru vlakova: 'Ovo je veliki šok'

Komentara 2

JE
jelancic
15:56 11.02.2016.

izgleda da ce papa najzad reci poglavaru pravoslavaca za trovanje komunista blazena stepinca, i reci mu ako on moze popove u srbiji da malo usute i ne dolaze tajno u vatikan da krive Stepinca

JE
jelancic
15:58 11.02.2016.

a sto bi drugo moglo biti ?! kada je dat takav naslov da sve mi se koza najezi oko pomisli da ce sada braca pravoslavci preci na katolicku vjeru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije