Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Human Rights Watch

Džihadisti Islamske države zlostavljaju sunitske žene

islamska država
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
20.02.2017.
u 15:15

"Spolno zlostavljanje sunitskih žena koje žive pod palicom Islamske države slabo je poznato", kazala je Lama Fakih, pomoćnica direktora HRW-a za Bliski istok

Džihadisti Islamske države, čija su zlostavljanja jezidskih žena u Iraku dobro dokumentirana, silovali su također i mučili sunitske žene, objavio je u ponedjeljak Human Rights Watch (HRW).

Nevladina organizacija prikupila je dokaze o slučajevima proizvoljnog pritvaranja, prisilnih brakova i silovanja žena koje su pokušale pobjeći iz sela Havije, na sjeveru Iraka, koje je još pod nadzorom Islamske države.

"Spolno zlostavljanje sunitskih žena koje žive pod palicom Islamske države slabo je poznato", kazala je Lama Fakih, pomoćnica direktora HRW-a za Bliski istok. "Nadamo se da će međunarodna zajednica i mjesne vlasti učiniti sve što mogu kako bi žrtvama pružile potrebnu pomoć", dodala je.

>> Amerikanci: Uništili smo zapovjedni centar IS-a u Mosulu

Komentara 4

MX
Mister X
23:51 20.02.2017.

Džihadisti Islamske države zlostavljaju sunitske žene, - žene njihovih neprijatelja ! Dobro je da su uniti tako karakterni i fini te poštuju dame od Đihadista ... Naravno da je to sve što pišemo istina ili ? Ne znam što biho bih pisao više što god napiše m istopi se brzo mušški i hopala zabrana zbarana pa opet zabrana . Kao da sam kod <Staljina tako se osječam !

MX
Mister X
23:54 20.02.2017.

Zašto je ovo prošlo i nema već nakon 2 komentara a zabrane nema ćudno jako .. nadam se da spava majstor za zabrane i da će se uskoro probuditi i opet po... pobuniti protiv istine i realnih komentara !!!!

MX
Mister X
23:55 20.02.2017.

Doviđenja opet za 3 dana ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije