Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća 
kod Posušja

Dvojica prijatelja poginula vraćajući se iz svatova

Josip Jurčić
Foto: Facebook
04.05.2015.
u 14:06

Smrtno su stradali Stjepan Mikulić (23) i njegov vršnjak Josip Jurčić iz Gruda

Grude su jučer bile zavijene u crno. Zvona s crkve svete Katarine u Grudama u jutarnjim satima objavila su veliku tragediju koja se u noći sa subote na nedjelju, nešto poslije 3 sata, dogodila na regionalnoj cesti R419 Rakitno – Posušje gdje su, vraćajući se sa svadbe, poginuli 22-godišnji Stjepan Mikulić i njegov vršnjak Josip Jurčić. Kako spominju njihovi ožalošćeni poznanici, nesretni mladi Gruđani bili su na svadbi u Posušju pa su, prema svemu sudeći, potom nekoga odvezli kući u Rakitno i smrtno stradali pri povratku. Još se utvrđuju pojedinosti i točni uzroci ove stravične nesreće.

Podlegao do bolnice

– Riječ je o dvije muške osobe koje su vozilom VW Polo izletjele s ceste, pri čemu je suvozač poginuo odmah na mjestu nesreće, dok je vozač podlegao ozljedama na putu do Doma zdravlja Posušje – potvrdio je dežurni županijski tužitelj. Kako se neslužbeno spominje, Josip je imao niz smrtonosnih ozljeda pa je izdahnuo ubrzo nakon silovita udara, dok je Stjepan još pola sata pokazivao znakove života, no unatoč reanimaciji ni njemu nije bilo spasa.

– Obitelj, prijatelji i poznanici u šoku su zbog pogibije dvojice mladih ljudi. Osmijeh od uha do uha i entuzijazam mladića s gitarom... Po tome će Gruđani pamtiti Stipu Mikulića. Bio je vrijedan i marljiv mladić, a sviranje mu je bila posebna strast. Znao je satima sjediti uvježbavajući note, tražeći način da glazbom iziđe iz sumorne stvarnosti. Nedostajat će nam taj "zarazni" osmijeh, sanjarenje, prijateljska riječ, pomoć u svim trenucima. Njegov brat, roditelji i ostala rodbina su neutješni – govore prijatelji kroz suze. Josip Jurčić bio je Mikulićev prijatelj, ali i susjed, iz dijela Gruda koji se naziva Boboska. Tragična smrt ugasila je i njegove snove.

Golema tragedija

– Iz čestite je radničke obitelji koja ga je dobro odgojila i naučila da se radom snalazi u životu. Iza Josipa su ostale supruga i nedavno rođena kći, kao i brat i roditelji. Ovo je golema tragedija, komentiraju susjedi ispred obiteljske kuće. Od nesretnog Josipa danas će se oprostiti na mjesnom groblju Radmilovac – Ružići, a od Stjepana na groblju Gomilice.

– Nažalost, ovakve tragedije nisu rijetkost. Građani se prisjećaju proteklih godina i smrtnih slučajeva na kobnoj cesti između Posušja i Gruda. Koliko god je dobrog donijela povezujući dvije općine, bila je u više navrata i kobna.

Nažalost, tragedije su se događale i na ostalim prometnicama, gdje su također uglavnom mladi ljudi gubili svoje živote – zaključuju Posušaci.

>> Autom udario u kamion pa sletio s ceste

>> Pregazio djevojčicu i pobjegao s mjesta nesreće

Komentara 7

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
15:00 04.05.2015.

prokleti alkohol i volan

BL
Blomberg
15:07 04.05.2015.

Po meni najvise je kriva -auto skola- koja toj djeci nedovoljno i ne na pravi nacin prikaze sve moguce opasnosti na cestama. No znamo da ima i onih " najpametnijih " koji zavrsavaju na zalost na groblju.

Avatar Rin-Tin-Tin
Rin-Tin-Tin
20:24 04.05.2015.

Ostali su vječno mladi !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije