Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sa švedskim putovnicama

Dvojica navodnih džihadista uhićena u Grčkoj, jedan iz BiH

Grčka policija
Foto: DPA/PIXSELL
31.01.2016.
u 14:53

Dvojica muškaraca, 28-godišnji podrijetlom iz Bosne i Hercegovine i 19-godišnji iz Jemena putovali su autobusom kada su u četvrtak uhićeni u Aleksandropolisu, u pokrajini Trakiji, blizu turske granice.

Dvojica muškaraca sa švedskim putovnicama koja su prevozila "bojnu opremu" uhićena su u Grčkoj pod sumnjom da su povezani sa džihadističkim skupinama, rekli su danas izvori u grčkoj policiji.

Dvojica muškaraca, 28-godišnji podrijetlom iz Bosne i Hercegovine i 19-godišnji iz Jemena putovali su autobusom kada su u četvrtak uhićeni u Aleksandropolisu, u pokrajini Trakiji, blizu turske granice.

U njihovoj prtljazi pronađena je "bojna oprema", navode policijski izvori.

Dvojicu, optuženu za nošenje oružja, u utorak će saslušati istražni sudac. Po pisanju medija, oni zasad odbijaju odgovarati na pitanja policije.

Stariji je već poznat europskim vlastima zbog veza sa džihadistima, doznaje se od policijskih izvora. Već je osuđivan za pripremu terorističkih napada i pod nadzorom je švedskih vlasti.

Kako je u subotu izvijestio Mega Channel, 2005. je uhićen u Bosni nakon pretresa njegova stana tijekom kojega je policija pronašla eksplozivni pojas, eksploziv i videosnimku na kojoj muškarac prekrivena lica govori o terorističkim napadima na Kapitol i na Bijelu kuću u Washingtonu.

Prvostupanjski sud osudio ga je na 14 godina zatvora, a žalbeni na 5 godina, navode policijski izvori, a na slobodu je pušten 2011. kada je zatražio politički azil u Švedskoj.

Dvojica su "deset dana ranije" iz Švedske zrakoplovom doputovala u Grčku, u zračnu luku Eleftherios Venizelos u Ateni, rekli su policijski izvori. Zatim su sjeli na autobus za Tursku, što je vidljivo iz njihovih putnih dokumenata.

Komentara 5

Avatar lvan12
lvan12
15:28 31.01.2016.

Staviti militantni Islamizam sa svim oblicima selafizma i vehabizma izvan zakona, iste tretirati jednako kao naciste, fašiste, komuniste i sva ostala zla... tek tada će normalni muslimani moći normalno živjeti bez etiketa. Potiću na teror a skrivaju se iza "slobode vjere"... Nije ni nacizam pao dok nije pao Berlin, neće tako ni islamski ekstremizam dok ne padnu oni koji ga potiču iz Rijada, Ankare i Dohe.

Avatar emilsalis
emilsalis
15:56 31.01.2016.

opet neki Al-Bosni......puna Sirija njih.....

ST
Stipan
15:52 31.01.2016.

Sve ide preko Turske koja je izvor svakog zla . Ipak Merkel pregovara i kumuje u ime EU sa tim zločincima. Iziđimo iz ove EU tvorevine , koja nije ništa bolja za nas od Jugoslavije , i kojom dominira Njemačka , kao i nekad Srbija !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije