Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija štit eufrata

Dvadeset civila ubijeno u turskom bombardiranju na sjeveru Sirije

turska sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
28.08.2016.
u 11:14

Radi se o najvećem broju mrtvih otkad je u srijedu počela operacija "Štit Eufrata"

Najmanje 20 civila ubijeno je u topničkoj paljbi i turskim udarima na sjeveru Sirije gdje je Ankara pokrenula operaciju na džihadiste i kurdske snage istodobno, izvijestio je u nedjelju Sirijski opservatorij za ljudska prava.

"Najmanje 20 civila ubijeno je a 50 ih je ranjeno u topničkoj paljbi i turskim zračnim udarima u nedjelju ujutro na Džeb el-Kusu, selu južno od sirijskog lokaliteta Jarbalos", kazao je direktor Opservatorija Rami Abdel Rahman.

Radi se o najvećem broju mrtvih otkad je u srijedu počela operacija "Štit Eufrata" kojom se želi otjerati skupinu Islamska država s granice i zaustaviti napredak kurdskih autonomista.

Po Opservatoriju, turska bombardiranja usredotočena su južno od Jarablosa, prijašnjeg uporišta IS-a na turskoj granici i prvog lokaliteta koji je pao u ruke pobunjenika uz podršku Ankare.

Ključne riječi

Komentara 19

BU
bubimir55
13:53 28.08.2016.

Zemlja gdje zbog osude trgoviskih veza s ISIL-om se završava u zatvoru , gdje ne postoje ljudska prava vrši kopnenu invaziju na Siriju.

DA
Darko22
11:36 28.08.2016.

A gdje su sad vječni dušebrižnici koji Asada i Ruse nazivaju terorisitma i kriminalcima kada pri njihovom djelovanju nastanu civilne žrtve ?

RI
rikavac
12:20 28.08.2016.

Turska pokrenula rat protiv Isila a svi znaju da je to samo izlika da uniste kurde koji se jedini istinski bore protiv islamista a niko im ne pomaze. Da nema kurda na sjeveru da brane granice turske Isil bi vec odavno zauzeo Tursku .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije