Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavljena snimka

Drugi čovjek al-Qaide: Napast ćemo SAD i ne brinu nas posljedice!

al qaida
Foto: Youtube Screenshot
1/2
16.04.2014.
u 10:33

- Moramo ukloniti križ, a nositelj križa je Amerika - kazao je al-Wuhayshi obraćajući se stotini zamaskiranih boraca.

Snimka jednog od najvećih i najopasnijih okupljanja al-Qaide posljednjih godina uznemirila je američku javnost koja se pita da li CIA i Pentagon nisu znali za događaj ili nisu stigli reagirati.

Na sredini snimke okupljanja u Jemenu vidi se drugi čovjek terorističke organizacije i vođa al-Qaide na Arapskom poluotoku Nasir al-Wuhayshi kako izjavljuje da želi napasti SAD te da ga ne brinu posljedice, piše CNN.

- Moramo ukloniti križ, a nositelj križa je Amerika - kazao je al-Wuhayshi obraćajući se stotini zamaskiranih boraca.

Video je pažnju američkih istražitelja i svjetskih stručnjaka za terorizam privukao nedavno nakon što se pojavio na džihadskim stranicama. Vjeruju da je autentičan.

- Al-Wuhayshi je poslao jasnu poruku poput bivšeg vođe Osame bin Ladena. Dolazimo po vas - kazao je analitičar za terorizam, Paul Cruickshank dok je Peter Berger, analitičar za nacionalnu sigurnost dodao kako je AQAP sa Arapskog poluotoka najopasnija frakcija al-Qaide, a u svojim redovima ima borca koji može postaviti bombu u zrakoplov koju je nemoguće otkriti.

>>Amerikanci za terorizam osudili zeta Osame bin Ladena

>>Kršćani u Siriji sile da moraju prijeći na Islam, prijete im silovanjem žena

Foto: Youtube Screenshot

Komentara 17

GV
golub Vaso
11:38 16.04.2014.

al kaida je organizacija cia-e, tko ovo više pusi??? U iraku ih nije bilo prije intervencije, a sad drže pola zemlje, kao i u siriji, što je najgore imaju i oružje iz hr...

BJ
Ben Juda Talmudan
11:20 16.04.2014.

Amerikanci sve manje puše priče o Al Qaidi ,za koju mnogi misle da je podružnica CIA.

Avatar superhik74
superhik74
14:21 16.04.2014.

Nevjerojatno, kompletna organizacija se okupi u drzavi koju Ameri vec godinama teroriziraju bombardiranjem iz bespilotnih letjelica i nikome nista. Da se oni stvarno bore protiv te organizacije koju je CIA zajedno s Saudijskom Arabijom osnovala i financirala u Afganistanu krajemm 70-tih godina da se bore protiv Sovjetskog Saveza, bili bi ih unistili, jednim udarcem preko sto pripadnika bi bilo pokojnici. Medjutim nisu niti pokusali. Nakon sto su ih u Siriji naoruzavali u borbi protiv Asada, sve vise i vise sumnjam u sluzbenu verziju. Ocigledno je da verzija koju prodavaju masama obicnih gradjana nema veze s realnoscu, a ovaj dogadjaj samo to potvrdjuje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije