Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skakanje s aviona

Dramatična snimka: Ovaj mladić satima je letio u prostoru za kotač zrakoplova!

zrakoplov Havaji
Foto: YouTube
1/2
07.05.2014.
u 13:10

Havajske vlasti objavile su snimku sigurnosne kamere na kojoj se vidi mladić koji je 20. travnja postao vijest svjetskih medija jer se u prostoru za kotač zrakoplova vozio punih 5 i pol sati

Početak snimke ne otkriva što se zapravo događa. Zrakoplov Hawaiian Airlinesa parkiran je na pisti u zračnoj luci Maui, a radnici obavljaju svoje redovite poslove. No, tada odjednom na pistu iz aviona iskače 15-godišnjak.

Havajske vlasti objavile su snimku sigurnosne kamere na kojoj se vidi mladić koji je 20. travnja postao vijest svjetskih medija jer se u prostoru za kotač zrakoplova vozio punih 5 i pol sati. FBI je ranije objavio da je mladić Yahya Abdi pobjegao od kuće, preskočio ogradu u Međunarodnoj zračnoj luci Mineta u San Joseu te se "ukrcao" u prostor za kotač najbližeg zrakoplova.

Preživio je višesatni let na visini višoj od 10 tisuća metara unatoč manjku kisika i vrlo niskim temperaturama. Nakon što je iskočio iz aviona, na pisti je sjedio 13 sekundi, a potom je lagano teturao dok je pokušao hodati nakon leta. Kratko je razgovarao s radnikom u zračnoj luci te potom njih dvojica nestaju iz kadra.  Mnogi stručnjaci kažu da je pravo čudo što je u tim uvjetima preživio let od 5 i pol sati.   

>>Dječak (16) preživio let skriven među kotačima aviona

Komentara 3

Avatar tajar
tajar
13:31 07.05.2014.

Te "vrlo niske temperature" na visnama kojima lete ovi avioni temperature su niže od minus pedeset celzijevaca! A pritisak je oko 23O hPa!

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
13:46 07.05.2014.

Nije istina što piše! Čovjek to ne može preživjeti. Temperature su na toj visini -50°C pa i hladnije i nema kisika. Ne vjerujte svemu što čitate.

Avatar billybull
billybull
13:55 07.05.2014.

lazete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije