Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Provjerite stanje prije puta'

Dolazak Putina u Sloveniju i smjena turista na Jadranu: Hrvatsku za vikend očekuju velike poteškoće u prometu

Pahor i Putin
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
27.07.2016.
u 15:13

Nadolazećim vikendom ulazimo u vrhunac turističke sezone kada dolazi i do povećane smjene gostiju, te već u petak 29.7.2016. tijekom cijelog dana očekuje se gust promet u oba smjera

Zbog posjeta ruskog predsjednika Vladimira Putina Sloveniji očekuju se velike poteškoće u prometu na području Ljubljane i sjeverne Slovenije.

– Prometne poteškoće očekuju se jer će autocesta A2 između Ljubljane i tunela Karavanke, kao i sam tunel, biti zatvoreni na dulji ili kraći period tijekom cijele subote. Promet će u ovom dijelu Slovenije biti omogućen paralelnim prometnim pravcima. S obzirom na činjenicu da se u vrhuncu turističke sezone zatvara prometnica koja povezuje Sjevernu Europu s Hrvatskom očekujemo poteškoće na autocesti A4 Zagreb – Goričan, zagrebačkoj obilaznici i autocesti A7 Rupa – Rijeka – javljaju iz Hrvatskih autocesta.

Slovenski Prometno-informacijski centar savjetuje vozačima koji putuju iz zapadne i sjeverne Europe prema Hrvatskoj da putuju preko prometnih pravaca preko Italije (Villach –Tarvisio – Udine –Trst) ili Austrije (Graz – Spielfeld), zatim kroz Sloveniju (Maribor – Lendava ili Maribor – Ptuj) te dalje prema Hrvatskoj. U Hrvatskoj se upućuju na autocestu A2 Zagreb – Macelj ili A4 Zagreb – Goričan prema Zagrebu.

– Korisnicima koji u subotu 30.7.2016. planiraju putovanje iz Hrvatske prema sjevernoj Europi savjetujemo korištenje autoceste A4 Zagreb – Goričan prema graničnom prijelazu Goričan te dalje kroz Mađarsku prema Austriji. Drugi mogući pravac prema sjevernoj Europi je autocesta A2 Zagreb – Macelj preko graničnog prijelaza Macelj prema Mariboru, međutim važno je upozoriti na radove između graničnog prijelaza Macelj i Ptuj koji znatno utječu na protočnost prometa. Korisnicima koji putuju preko Italije prema sjevernoj Europi savjetujemo korištenje autoceste A6 Rijeka – Zagreb i autoceste A7 Rupa – Rijeka, prema graničnim prijelazima Pasjak ili Rupa.

Uz navedene poteškoće u prometu koje su moguće u subotu, želimo istaknuti da nadolazećim vikendom ulazimo u vrhunac turističke sezone kada dolazi i do povećane smjene gostiju te već u petak 29.7.2016. tijekom cijelog dana očekujemo gust promet u oba smjera. Najgušći promet bit će na gotovo svim autocestama A1 Zagreb – Split- Ploče, A3 Bregana – Zagreb – Lipovac, A4 Zagreb – Goričan, A6 Rijeka – Zagreb i A7 Rupa – Rijeka. Zbog gustog prometa moguća su povremena dulja čekanja na naplatnim postajama, a posebice na postajama Lučko, Zagreb – istok, Sveta Helena i Bregana – stoji u priopćenju HAC-a.

Sve korisnike mole da prije putovanja provjere stanje na cestama kako bi se na vrijeme informirali i isplanirali svoje putovanje.

>> Pahor: dolazak Putina u Sloveniju ne znači promjenu slovenske orijentacije

Komentara 10

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
17:10 27.07.2016.

opet mi slovenci igramo EU iza leđa .. opet nam ameri budu neke zabranjene telefonarije objavili i bumo uhvačeni s prstima v pekmezu

Avatar El Indio
El Indio
08:19 28.07.2016.

Dolazi se poklonit ruskim soldatima palim u I.svjetskom ratu. Znaci tamo se branila rusija?

Avatar d-ano
d-ano
22:33 27.07.2016.

,,da slovenci ne utrape kakvu slovenku Putinu kao sto su uvalili Trumpu,,,od njih se sveg covjek moze nadat ,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije