Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'kupuj američko'

Kako je Ivanka Trump zabila nož u leđa ocu Donaldu

Ivanka Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
13.03.2017.
u 08:21

Ivanka Trump u Kini ne proizvodi izravno. To čine proizvođači kojima je ona povjerila svoj brend: tvornice G-III, Mondani i Mark Fisher.

Slijedit ćemo dva jednostavna pravila, rekao je Donald Trump u inauguracijskom govoru 20. siječnja, "kupuj američko i zapošljavaj američko". Dok je to govorio, osam teretnih brodova iz Kine prevozilo je robu s brendom Ivanke Trump u Sjedinjene Države.

Najmanje 23 tone cipela, dvije tone bluza i najmanje 1600 novčanika od kravlje kože koji se proizvode pod imenom Ivanke Trump dopremljeni su iz Kine u Ameriku od Trumpove pobjede na izborima do 28. veljače, pokazuju podaci američke carine.

Sve to vrijeme Trump optužuje Kinu da nepoštenom trgovinom i valutnim manipulacijama "krade" radna mjesta u Americi, a američke tvrtke osuđuje zbog seljenja proizvodnje izvan domovine.

Ivanka Trump u Kini ne proizvodi izravno. To čine proizvođači kojima je ona povjerila svoj brend: tvornice G-III, Mondani i Mark Fisher.

G-III je 2015. robu s potpisom Ivanke Trump prodao u vrijednosti od 29,4 milijuna dolara, a u prvih devet mjeseci prošle godine prodaja je skočila za 13,3 milijuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine, navodi se u podacima kompanije.

Ali Ivankina linija nije jedini Trumpov brend koji se proizvodi u Kini. U posljednjih 10 godina više od 1200 isporuka tereta iz Kine ili Hong Konga sadržavalo je proizvode, bilo majice, kravate ili cipele, s prezimenom newyorškog multimilijardera, ukazuju podaci s carine.

Trump je u kampanji govorio da je to bilo pametno poslovanje.

"Vrlo je licemjerno propagirati povratak poslova u SAD i istodobno proizvoditi u Kini", rekao je stručnjak za američko-kineske odnose Christopher Balding. "Ali u njezinu obranu, teško da bi joj se proizvodnja u Americi isplatila".

Ivanka je prošli mjesec bila na sastanku s poduzetnicima u Bijeloj kući kada je njezin otac govorio o vraćanju proizvodnje u Ameriku. "Sve će biti temeljeno na povratku naših radnih mjesta", poručio je.

Ali ne baš odmah: koji dan nakon toga sastanka jedna tvornica u Kini primila je narudžbu za 10.000 cipela s potpisom Ivanke Trump za iduću sezonu, objavili su kineski mediji.

>> Luksuzna vila u kojoj živi Ivanka Trump pripada milijarderu naših korijena koji je u sporu s američkom vladom

>> Ruše je negativnom kampanjom, ali Ivanka Trump zbog ovoga može biti jako sretna

Komentara 27

CI
cicibela
09:15 13.03.2017.

U manje od 2 mjeseca, otkako je Trump došao na vlast, američki javni dug je pao za 12 milijardi dolara, raste zaposlenost... o tome ni riječi u kontroliranim medijima.

US
USA
09:56 13.03.2017.

Hina je kao drzavna agencija osnovana kako bi bila javni servis, a ne prenositelj trivijalnih informacija koje objavljuju zuti mediji. Naravno ovdje se radi o sveobuhvatnoj kampanji difamacije svega vezanog uz predsjednika Trumpa. Volim tu ljevicarsku, liberalnu crtu ponasanja po kojem je demokracija pravo na misljenje, koje iskljucivo mora biti u skladu sa njihovim svijetonazorom. Ako ne mislis kao oni odmah si zatucani redneck kojeg treba prosvijetliti ili milom ili silom.

DU
Deleted user
09:53 13.03.2017.

Lijepa žena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije