Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bombardirali ukupno 55 meta

Rusi u 24 sata uništili 29 kampova ISIL-a i nekoliko skladišta s oružjem

rusija, sirija, ruski avion
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
10.10.2015.
u 13:45

Rusko ratno zrakoplovstvo ukupno je izvelo 64 leta i bombardiralo 55 meta, kazao je glasnogovornik ministarstva obrane Igor Konashenkov

Rusko ministarstvo obrane danas je izvijestilo kako su bombardirali 29 kampova i drugih meta Islamske države u posljednja 24 sata.

– Naše zračne postrojbe tijekom jučerašnjeg dana uništile su dva militantska zapovjedna centra, 29 kampova za obuku, 23 utvrde i nekoliko vojnih pozicija s vojnom opremom – rekao je glasnogovornik ministarstva Igor Konashenkov u subotu, piše RT.

Rusko ratno zrakoplovstvo ukupno je izvelo 64 leta i bombardiralo 55 meta, dodao je.

Kazao je kako se ruski napori u borbi protiv terorista konstantno degradiraju.

– Tijekom početne faze operacije naši su avioni uništili najveća i najvažnija čvorišta ISIL-a – rekao je.

Dodao je kako je uništena utvrda s naoružanjem Islamske države, a u kojoj je bilo razno oružje, minobacači, zalihe streljiva i hrane.

Dok Rusija bombardira pobunjenike, Islamska država sve bliže Aleppu

Unatoč ruskim bombardiranjima, Islamska država osvaja sela sjeverno od grada Aleppa koje se sve više približila, izvijestile su tako grupe za praćenje situacije u Siriji.

Vijest o napredovanju ISIL-a došla je nakon što su Sjedinjene Države objavile kako odustaju od programa obuke pobunjenika koji se bore protiv Islamske države te da će umjesto toga osigurati oružje i ostalu opremu pobunjeničkim vođama i njihovim vojnicima na terenu, pišu ReutersNewsweek.

New York Times piše kako Islamska država prijeti strateškom području sjeverno od Aleppa koje je trebalo biti tampon zona između Sirije i Turske, a o čemu se SAD još ljetos dogovorio s turskim vlastima.

S druge strane, rusko ministarstvo obrane priopćilo je kako su u zračnim napadima ubili 300 pobunjenika protiv Bashara al-Assada te da su pogodili 60 meta Islamske države. Dvjestotinjak pobunjenika ubijeno je u napadu na grupu Liwa al-Haqq u pokrajini Raqqa dok ih je stotinjak poginulo u Aleppu. U napadima su ubijena i dva zapovjednika ISIL-a.

Unatoč tome, Islamska država približila se na samo dva kilometra od Aleppa koji je pod upravljanjem vlade Bashara al-Assada. Dosad su osvojili šest sela u blizini tog grada i ubili više od 10 Assadovih vojnika.

>> Panika među džihadistima: 'Skidajte zastave i bježite svi'

Komentara 94

PA
Pax
09:17 10.10.2015.

Jos jedan pokusaj diskreditiranja Rusije! Rusi su ukljuceni tek nekoliko dana a postigli su vise nego US za nekoliko godina!

BR
Branko102
08:51 10.10.2015.

Koje su to grupe izvijestile o napredovanju ISIL-a ? Možda SOHR ? Koliko ja pratim napreduju prema natrag.

PA
Pax
09:23 10.10.2015.

Brkati Srbiju s Rusijom je nonsense! To je sredstvo antiruske propagande u Hrvatskoj. Rusi su vise puta ponudili Hrvatskim vlastima suradnju na raznim poljima a znamo kako su se te iste vlasti postavile.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije