Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Bio je domoljub'

Dodik o smrti ratnog zločinca: Ovo je veliki gubitak za srpski narod

Milorad Dodik
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
09.02.2016.
u 15:30

Tolimira je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) pravomoćno osudio na doživotni zatvor zbog sudjelovanja u genocidu počinjenom nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. godine

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik opisao je osuđenog ratnog zločinca Zdravka Tolimira, koji je umro u zatvoru u Den Haagu, kao domoljuba, dodajući kako je njegova smrt "gubitak za cijeli srpski narod".

Nakon što je potvrđena vijest da je Tolimir, kojega je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) pravomoćno osudio na doživotni zatvor zbog sudjelovanja u genocidu počinjenom nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. godine, umro u noći s ponedjeljka na utorak u zatvoru u Den Haagu, Dodik je njegovoj obitelji uputio brzojav sućuti u kojemu je o osuđeniku govorio biranim riječima kao o kakvom heroju.

"Tolimir je kao domoljub i visoki vojni časnik dao veliki doprinos obrambeno-domovinskom ratu i ostat će u trajnom sjećanju narodu i vojsci RS. Ovo je veliki gubitak ne samo za obitelj nego i za sav srpski narod", poručio je Dodik u brzojavu.

>>Umro Zdravko Tolimir, Mladićeva desna ruka u Srebrenici

>>Zdravko Tolimir pravomoćno osuđen na doživotni zatvor

Komentara 160

DA
DalmatinskiGaleb
15:42 09.02.2016.

I onda se "braća" pitaju zašto, gdje god da se pojave, svi im žvižde, razbijaju ćirilične ploče, buše gume, viču ruže riječi i slično... Kad ovakve likove proglašavate kao svoje ideale, tko kaže da sutra ponovo nećete učiniti kakvo "herojsko" djelo i poklati 8 hiljada ljudi kao u Srebrenici?

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
15:40 09.02.2016.

Ha veli dodik gubitak za srbijanski narod pa jedan četnik manje

KI
kinez14
15:52 09.02.2016.

Sto mi je drago vidjeti kako Dodik lije velike četničke suze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije