Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BIT ĆE JOŠ REFERENDUMA'

Dodik: Neka tužitelj dođe kod mene ako želi izjavu

Milorad Dodik
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
29.09.2016.
u 16:25

"Neću se ponižavati i ići u Sarajevo da me ondje slika tisuću novinara"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u četvrtak kako bi za njega bilo ponižavajuće ići u sjedište Tužiteljstva Bosne i Hercegovine koje ga je pozvalo na saslušanje te stoga traži da tužitelj koji ga istražuje dođe u Istočno Sarajevo ili Banju Luku.

– Neću se ponižavati i ići u Sarajevo da me ondje slika tisuću novinara – kazao je Dodik novinarima u Banjoj Luci ostavljajući mogućnost da izjavu dade tužitelju ili u nekom od sjedišta pravosudnih tijela na teritoriju RS ili da to učini videovezom.

Dodao je kako se od svega pokušava napraviti medijski spektakl, uz ocjenu kako je to i razlog zbog kojega je iz Tužiteljstva BiH u ponedjeljak poslana obavijest kako je pozvan u svojstvu osumnjičenika na saslušanje zbog provedbe referenduma 25. rujna.

Tužiteljstvo BiH istragu je otvorilo na temelju činjenice da su vlasti RS-a organizirale referendum kršeći izričitu zabranu Ustavnog suda kao i sudsku odluku po kojoj je 9. siječnja neustavan kao Dan RS-a.

Dodik je u četvrtak ustvrdio kako se referendum ne može osporavati jer je riječ o izražavanju narodne volje.

Najavio je kako će u RS-u u predstojećem razdoblju "biti još referenduma".

>> Zahlađenje odnosa: Vučić bijesan na Dodika nakon referenduma

Komentara 6

Avatar Bekrija
Bekrija
18:28 29.09.2016.

Šteta što su Ameri zaustavili Hrvatsku vojsku '95, sad ne bi bilo nikakvih problema jer ta genocidna tvorevina ne bi ni postojala.

DU
Deleted user
21:40 29.09.2016.

K meni neka dođe, a kad je kod mene onda je tek Kod mene!

OM
omolje
20:49 29.09.2016.

To legendo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije