Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMOKRATSKA VOLJA

Dodik: Na svaki poziv odazvat ću se, ali ne u Sarajevu, nego u RS

Milorad Dodik
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
27.09.2016.
u 15:58

'Osjećam se sigurno i ponosno što je referendum prošao u miru i bez incidenata i to što su svi mogli iskazati svoju demokratsku volju. Ako oni misle da je to način da me uhite, slobodno.'

Milorad Dodik, predsjednik RS, održao je press konferenciju u Palači Republike u Banja Luci povodim poziva tužiteljstva BiH na saslušanje, prenos Dnevni Avaz.

Podsjetimo, dan nakon što je Milorad Dodik, ipak održao zabranjeni referendum o Danu RS, Tužiteljstvo BiH formiralo je predmet u vezi s nepoštivanjem odluka Ustavnog suda BiH o održavanju referenduma. Dodik je pozvan u Tužiteljstvo za ispitivanje zbog ovog slučaja.

Dodik je na početku izrazio izrazito zadovoljstvo izlaznošću na referendum kao i samim rezultatom. Istaknuo je kako se osjeća ponosnim zbog provedbe demokratske volje koja je prošla bez incidenta. 

"Želim se zahvaliti svima koji su izašli na referendum. On je pokazao punu opravdanost i opredjeljenje ljudi u RS. Sama činjenica da je gotovo 2/3 Srba izašlo pokazuje da je glasala RS. Ja sam zahvalan svima, političkim liderima koji su ostali zajedno i manifestirali jedinstvo kad je riječ o održavanju referenduma. Građani su dali ogromnu podršku očuvanju 9.siječnja i on će ostati upisan u zakonu RS" - rekao je Dodik.

"Gotovo brzinom svjetlosti, po nalogu Bakira Izetbegovića ili njegovim pritiskom, reagiralo je Tužiteljstvo BiH i meni poslalo poziv za saslušanje. Ja ga još nisam dobio, ja sam rano jutros otišao iz kuće. Sud i Tužiteljstvo BiH su napravljeni mimo Ustava BiH, uz pritisak i volju bošnjačkog naroda i međunarodne zajednice.

Jedina odredba koja postoji vezano za pravosuđe odnosi se na Ustavni sud. Radi se u skladu s internim uputstvima koje suci i međunarodna zajednica donosi. Jasno je da je to neustavno Tužiteljstvo. U pokušaju da inkriminiraju moj posao i život. Svaki poziv koji dođe, odazvat ću se, ali ne u Sarajevu, nego u RS." - Poručio je.

Kazao je i kako je, prema medijskim napisima, rečeno da je njegova krivica što podržava refrendum, no podsjeća da su podrški dali i mnogi drugi.

"Bit će zanimljivo vidjeti kako se nečija podrška gradira. Riječ je o jednoj velikoj farsi. Nalog za saslušanje upućen je samo meni. U ime RS radim posao koji nosi odgovornosti, ali u ovom slučaju nema odgovornosti prema pravosuđu nego je pitanje voluntarizma sarajevskih političara koji su me izravno izrekli prijetnju. Bakir Izetbegović je svim ekstremnim grupama dao nalog da jurišaju na mene. Zato neću ići u Tužiteljstvo u Sarajevu."

Njegova ekipa odvjetnika, rekao je, vidjet će ima li razloga za tužbu, iako je on osobno protiv bilo kakvog obračuna s Izetbegovićem na taj način.

Kako je kazao, uputio je prijedlog Klubu zastupnika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS za apelacijom kada je u pitanju Dan nezavisnosti BiH.

"Kao što znate, Srbi, nitko, bez obzira na političku opredijeljenost, nije obilježvao taj dan niti je to bio neradni dan. Nikada se o tome nije glasalo i tražimo da se to ispita u proceduri koja je vođena za 9. siječnja " 

>> Dodik: Referenduma će biti još, a uhićenja se ne bojim! Ministar sigurnosti: Uhitit ćemo Dodika ako odbije dati iskaz

Komentara 32

Avatar Mihael1
Mihael1
16:16 27.09.2016.

Doći ćeš ti gdje ti se naredi jer nemaš hrabrosti ne odazvati se. U stvari imaš još jednu mogućnost, možeš pobjeći kao i vaš kukavički kralj 41.g.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:37 27.09.2016.

To je pravi srbin, jak na riječima iz Australije, Rusije....ali kad treba na sud onda se sakrivaju kao i dr.Dabić tj veliki krvnik Karadžic, to su Srbi..jaki pod cijelom JNA pred nenaoružanim narodima..

NE
Nemesis100
16:30 27.09.2016.

Tipican srpski politicar, jak na skupovima a kad treba da se brani od optuzbi onda bjezi. Nadam se da nece on biti drugi Dr. Dabic (ime pod kojim se krio Karadzic)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije