Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Živko Budimir:

‘Dodik me pozivom na odcjepljenje RS-a podsjeća na Dražu Mihailovića’

Milorad Dodik
Dejan Moconja/PIXSELL
19.09.2014.
u 16:19

Oporba u Banjoj Luci s podsmijehom je dočekala novo Dodikovo prizivanje odcjepljenja RS-a

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da se nakon škotskog i skorog katalonskog referenduma o neovisnosti na isti put priprema i bosanskohercegovački entitet kojem je on na čelu.

Osokoljen hvalospjevima koje je na račun njegova političkog umijeća uputio ruski predsjednik Vladimir Putin, Dodik je iz Moskve poručio da nakon referenduma u Škotskoj, bez obzira na ishod, EU nema više prava “osporavati bilo kome upotrebu institucije referenduma u cilju zaštite svojih prava”.

– Nije važan ni rezultat 18. rujna. Jedino je važno da se institucija referenduma koji podrazumijeva dezintegraciju jedne od najmoćnijih zemalja svijeta lagodno ušetala pod bruxelleske svodove – izjavio je Dodik dodajući da referendum doživljava dvostruko, i kao ideal samostalnosti, ali i kao zadnju crtu obrane daytonske, entitetske BiH.

Oporba u Banjoj Luci s podsmijehom je dočekala novo Dodikovo prizivanje odcjepljenja RS-a podsjećajući da je to njegova omiljena tema prije svakih izbora pa tako i prije onih koji se u BiH održavaju za tri tjedna. Političari iz Sarajeva pak poručuju Dodiku da RS-u treba neovisnost samo od njega. Živko Budimir, predsjednik drugog bh. entiteta, Federacije BiH, usporedio je Dodika s Dražom Mihailovićem. Bilo kakvu usporedbu Škotske s BiH odlučno je odbacila i EU.

>> Škotska ostaje u V. Britaniji! Britanski premijer: Škoti će dobiti veće ovlasti

Komentara 9

Avatar štrumpf
štrumpf
18:44 19.09.2014.

Ovo je sve Rusko maslo.. pa nije Dodik bez veze išao na kavicu kod Putina i ovo je sada idealna prilika za RS da se odvoji od BIH i to se koristi.. Samo kad bi tako Hrvatski političari u BIH borili za Hrvate možda bi i imali neka prava i nebi živjeli kao prije 500 god kad su Muslimani ponižavali Hrvate i Srbe i nisu imali ista prava kao Muslimani

19
1995josip
22:17 19.09.2014.

Rusija je daleko da im pomogne u srcu EU . Rusi su i srbiji pomogli 1999. godine kada su Amerikanci bombali po srbiji , nisu ni pisnuli a kamoli pomogli

GO
Goran41
09:57 20.09.2014.

Svaki dan je Dodik u Vecernjem Hr. Tema su razne! Dodik je agresiom zauzeo sve 1992 g. i sve protjerao, sram ga bilo. Dosao ovdje neotkud iz svijeta i zato sto je srbin on je i cetnik. Neka ga jeka ga je sramota njegovog djeda koji je bio partizan od 1941g. i koji je takodjer neotkud dosao i nekoga protjerao, i on je cetnik. Sram ih bilo! E da, i ti ŽIVKO imas lijepo ime !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije