Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'osramotili su me'

Djevojka (18) tužila roditelje jer su godinama objavljivali njene fotografije na Facebooku, prijeti im novčana kazna

Facebook
Foto: DPA/PIXSELL
16.09.2016.
u 08:13

Tinejdžerka je izjavila kako su fotografije na kojima joj roditelji mijenjaju pelene ili sjedi na kahlici povrijedile intimu te zagorčale život.

Djevojka (18) iz austrijske Koruške tužila je roditelje zbog objavljivanja, kako tvrdi, njezinih sramotnih fotografija na Facebooku. Tinejdžerka je izjavila kako su fotografije na kojima joj roditelji mijenjaju pelene ili sjedi na kahlici povrijedile intimu te zagorčale život.

Mlada Austrijanka još je dodala kako su roditelji fotografije, koje je moglo vidjeti njihovih 700 prijatelja na društvenim mrežama, objavljivali od 2009. godine.

Ovo je prva takva tužba u Austriji, a njezina odvjetnica tvrdi kako ima velike izglede za osvajanje sudske bitke jer su roditelji objavljivali fotografije bez njezina pristanka.

– Nemaju srama i granica. I nije ih bilo briga sjedim li na toaletu ili ležim gola na krevetu. Bilo mi je dosta toga da me ne doživljavaju ozbiljno, a na tužbu sam se odlučila kad su odbili maknuti sporne fotografije – kazala je austrijskim medijima 18-godišnjakinja.

Otac je pak kazao kako je on autor fotografija te ih stoga ima pravo i objaviti.

Ako djevojka dobije spor, roditelji će morati platiti sudske troškove i financijsku naknadu za njezine boli i patnje. Ročište je zakazano za studeni. 

>>Direktor FBI-a poručuje: Prekrijte kamere na vašim računalima i zaštitite se

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
09:44 16.09.2016.

Bravo. Većina roditelja su urbani mediokriteti i malograđani.

IM
Immanuell
10:08 16.09.2016.

I neka je, roditelji su joj očito plitki skorojevići kojima nije jasno da je obiteljskim fotografijama mjesto u albumu, a ne na facebooku. Dijete treba poštovati roditelja, ali i roditelj dijete. U ovom slučaju to nije tako, curi je dozlogrdilo i tužila ih je. Nadam se da će se bar jednom od roditelja sad prosvijetliti pamet.

DU
Deleted user
13:29 16.09.2016.

Zelim joj uspjeh u sudskom sporu! Svatko ima pravo na intimu. Nije mi jasno zasto fotografije nisu uklonili kad ih je lijepo zamolila. Neka objavljuju svoje fotke kako sjede na toaletu, mozda bas to njihove prijatelje zanima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije