Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neizlječivo bolesna

Djevojčica moli predsjednicu da joj dopusti umrijeti

djevojčica Čile
Foto: screenshot/youtube
1/2
01.03.2015.
u 09:53

Glasnogovornik predsjednice Bachelet je kazao da ona djevojčici nije mogla ispuniti želju, ali da će joj država platiti psihijatrijski tretman.

Snimka čileanske 14-godišnjakinje Valentine Maureire u kojoj od predsjednice Michele Bachelet traži da joj dozvoli umrijeti dirnula je mnoge korisnike interneta, a predsjednica je na njega odgovorila posjetom djevojčici u bolnicu.

Valentine boluje od cistične fibroze, neizlječive genetske bolesti koja "napada" pluća i ostale organe. Glasnogovornik predsjednice Bachelet je kazao da ona djevojčici nije mogla ispuniti želju, ali da će joj država platiti psihijatrijski tretman, piše BBC.

Otac je podržava u zahtjevu

Snimka djevojčice koja traži da joj se dopusti umrijeti razbuktala je debatu o eutanaziji koja je u Čileu zabranjena zakonom. - Tražim hitan razgovor sa predsjednicom jer sam umorna od života sa ovom bolešću - rekla je djevojčica. Njezin brat umro od iste bolesti u šestoj godini pa i ona zna da će je zadesiti ista sudbina.

Otac Fredy podržava zahtjev svoje kćeri za smrću. - Teško je to. No, moram poštivati njezinu odluku jer je ona ta koja pati od te bolesti - kazao je otac. Uz druge simptome, cistična fibroza "napada" pluća pa je bolesniku teško disati.

>>Bolesni dječak skuplja 'lajkove' samo da vidi koliko je ljudima stalo

>>'Naš lijek za karcinom pluća može se očekivati za četiri godine'

Komentara 19

PA
pacoje
15:35 01.03.2015.

ljudi cionisti i nevjernici zele prikazati crno kao bijelo,a ne crno kao crno i bijelo kao bijelo..ova djevocica ne trazi od predsjednice da joj dozvoli da umre,nego da dozvoli da je ubiju....ja kao musliman na sve ljude zelim apel da dajem, a to je medije truju ljude, i one koji imaju malo vjere i njih zele da izmanipuliraju, poceli su kao da homosexualnost je normalnost, droga kao da treba legalizaciju, a prostitucija je odavno legalizovana, pripremaju dolazak antikrista i za to trebaju jos ljude da truju.. djevojka ne trazi da je spasu ili da joj dopuste umrijerti, jer to nitko osim Boga ne moze, ali ona u svojoj bolesti zeli da je ubiju, djevojka naravno je fizicki i psihicki u nedobrom stanju, ali umrijet nije lako, i nitko nema prava odluciti o smrti nevinom covjeku koji nije osudjen Bozjim Sudom .

JO
joe555
11:19 01.03.2015.

komunusticke novine kakvom se propagandim bavi to je strasno. svakodnevno pljuvanje po prjecjednici. . da bi promivirali komunizam

LE
leo14082009
12:51 01.03.2015.

Tihomir je dobro napisao. Životinju se eutanazira da ne trpi. Pa zar je čovjek u ovakvim slučejevima manje vredan,da mu se ispuni želja kod zdrave pameti ? Jasno je da kemijske industrije to ne dozvoljavaju. Gledajuči te jadne starije osobee po bolnicama,koji zapravo više ne žive,nego meditiraju i samo leže čekajuči,da ih netko oslobodi bolova i muka. Tuga i bol ostaju familiji. Taj koji želi umrijet,to mu treba omogučit,dok je kod zdrave pameti. Čitajuči te primjere,imam osječaj da "životinja bolje prolazi" Kao u nekim zemljama evrope,to treba legalizirat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije