Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
medicinski fenomen

Djevojčica koja je rođena bez krvi krenula u školu

Maisy Vignes
Foto: Youtube
1/2
20.09.2014.
u 18:10

Maisy Vignes (4) rođena je bez hemoglobina u krvi. Uspjela je preživjeti

Malena Maisy Vignes djevojčica je dobro poznata u medicinskim krugovima. Ona je prije četiri godine rođena bez hemoglobina u krvi i uspjela je preživjeti što je jedini takav do sada zabilježen slučaj u svijetu. Ovih dana, javlja Telegraph, zadivila je i učitelje osnovne škole Holy Cross u blizini irskog Tramorea. Maisy se, priča njena majka Emma Vignes, odlično snašla u školskim klupama.

- Bilo je slučajeva da su bebe preživjele s razinom hemoglobina od četiri, ali bez krvi ne. Maisy je imala samo malu razinu plazme - prepričava majka Emma koja je djevojčicu na svijet donijela carskim rezom šest tjedana prije predviđenog termina. Maisy je dva tjedna provela u inkubatoru i svakodnevno je bila na transfuzijama krvi i trombocita. Njeno slabašno dječje tijelo izborilo se za život.

Liječnici još nisu utvrdili što uzrokuje da se bebina krv u potpunosti apsorbira u majčinu tijelu kao što se dogodilo u slučaju majke i kćeri Vignes. Općenito se smatra da bi uzrok mogla biti trauma u trudnoći, ali Emma na to odmahuje rukom.

- Moja trudnoća bila je u redu sve do 34. tjedna. Onda sam doživjela otekline i tada je sve krenulo nizbrdo - kaže Emma. U njenom slučaju vjerojatno je došlo do puknuća dijela vodenjaka što je uzrokovalo apsorpciju krvi iz tijela ploda u maternicu.

>>Pronađena u kanalizacijskoj cijevi nakon što ju je majka rodila i ostavila

>>Porodila se pred ulazom trgovine, a kupci je zasuli novcem

Komentara 13

BO
bojnik
18:30 20.09.2014.

Sest mjeseci prije termina? Znaci u trecem mjesecu trudnoce? Novinaru, upisi se u ORAH>

DI
dino41
18:48 20.09.2014.

34 tjedna trudnoće bogme je ipak nešto malo više od 3 mjeseca s koliko novinar tvrdi da je dijete rođeno! Redovita trudnoća inače traje 40 tjedana, što znači da je dijete rođeno 6 TJEDANA ranije a ne 6 mjeseci ranije.

SE
sestrićna
19:34 20.09.2014.

po novinaru ova je rođena prije nego je začeta .))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije